2 συνταγές με μακαρόνια που θα λατρέψετε

συνταγές-με-μακαρόνια-σπαγγέτι.jpg

Δοκιμάστε αυτές τις δύο πρωτότυπες συνταγές με μακαρόνια σπαγγέτι και απογειώστε τον ουρανίσκο σας

Μπαρμπούνια με σπαγγέτι

Υλικά

1/2 κιλό μπαρμπούνια μέτριου μεγέθους

150 γραμ. σπαγγέτι

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 σκελίδα σκόρδο

1/2 κόκκινη καυτερή πιπεριά

300 γραμ. αποφλοιωμένα ντοματίνια ψιλοκομμένα

1,5 κουταλιές της σούπας λάδι

Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας το ψαροκόκαλο. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας.

  2. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε τα ντοματάκια, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και άφθονο μαϊντανό (όλα ψιλοκομμένα). Ρίχνετε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αλάτι και βράζετε τη σάλτσα για 5 λεπτά.

  3. Βάζετε τα ψάρια στο τηγάνι με τη σάλτσα. Βράζετε 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και με το σκεύος σκεπασμένο, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό (πρέπει να μείνει αρκετή σάλτσα).

  4. Στο μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και προσθέτετε μερικές κουταλιές σάλτσας. Ανακατεύετε και σερβίρετε τα ζυμαρικά στα πιάτα. Από πάνω προσθέτετε τα ψάρια.

Μακαρονάδα με γαρίδες

 

  • ¼ του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι

  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (με μειωμένο νάτριο)

  • 3 κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας σουσαμέλαιο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα τζίντζερ (πιπερόριζα)

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

  • 1 φλιτζάνι φασολάκια πλατιά

  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές μπάρες

  • 300 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως

  • 15 μικρές γαρίδες καθαρισμένες

  • λίγο αλάτι

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι

  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • ¼ από το κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το χυμό, τη σάλτσα σόγιας, το φιστικοβούτυρο, το σουσαμέλαιο και το μισό πιπέρι.

    2. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνετε τα φασολάκια και βράζετε για 1 λεπτό. Τα βγάζετε, τα βουτάτε σε κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

    3. Βράζετε τα μακαρόνια. Στραγγίζετε και ανακατεύετε με το μείγμα του μανταρινιού, τα φασολάκια και τα καρότα.

    4. Προσθέτετε λίγο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι στις γαρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετείτε το σπαγγέτι στα πιάτα και ρίχνετε από πάνω τις γαρίδες με το φρέσκο κρεμμύδι.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top