Συνταγή: ποντιακά μαντί το παραδοσιακό φαγητό από τον Πόντο

Mustard-Dipping-Sauce.jpg

Τα ποντιακά μαντί ένα παραδοσιακό ποντιακό φαγητό. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για να ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας…

Ποντιακά μαντί

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

 

Για τη γέμιση

* 400 γρ. χοιρινός κιμάς

* 1/2 κιλό κρεμμύδια

* πιπέρι

Για το φύλλο

* 1/2 κιλό αλεύρι

* 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

* 1/2 κουταλάκι αλάτι

* 1 κουταλιά ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περνάτε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη και έπειτα τα αναμειγνύετε με τον κιμά σε ένα μπολ. Βάζετε πιπέρι και τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανακατεύετε τα υλικά του φύλλου σε ένα άλλο μπολ. Ζυμώνετε καλά προσθέτοντας περίπου 3 φλιτζάνια νερό περίπου τόσο όσο να μην σας κολλάει και να μπορείτε να ζυμώσετε.

Ανοίγετε λεπτό φύλλο και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα. Βάζετε λίγη γέμιση στη μέση κάθε κομματιού με ένα κουτάλι. Πιάστε τις άκρες του φύλλου και το κλείνετε, πιέζοντας ελαφρά στο κέντρο. Βάλτε τα σε ατμομάγειρα και μαγειρεύετε στον ατμό. Σε 20’περίπου θα είναι έτοιμα. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο. Σερβίρονται σκεπασμένα με το γιαούρτι και τη σάλτσα.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top