Πώς θα διώξω το διπλοσάγονο;

Πώς-θα-διώξω-το-διπλοσάγονο.jpg

Έχετε κάνει προγούλι και θέλετε να απαλλαγείτε από το λίπος και το διπλοσάγονο; Δείτε πως θα τα καταφέρετε

Το διπλοσάγονο δεν είναι απαραίτητα σημάδι κακής υγείας, αλλά μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμησή σας και την κοινωνική σας ζωή. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το μειώσετε, αν όχι να το εξαφανίσετε εντελώς.

Οι αιτίες

Ένα διπλοσάγονο είναι απλώς μια περίσσεια λίπους στην περιοχή κάτω από το πηγούνι). Αυτό το λίπος μπορεί να συσσωρευτεί για διάφορους λόγους. Όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό χαλάρωσης του δέρματος ή επίμονου λίπους είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διπλοσάγονο. Οι διακυμάνσεις του βάρους μπορούν επίσης να δημιουργήσουν διπλοσάγονο καθώς το δέρμα διαστέλλεται και συστέλλεται. Η ηλικία είναι ένας άλλος παράγοντας στο σχηματισμό του, καθώς το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό με τα χρόνια. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποτρέψετε την εμφάνιση του, αλλά τουλάχιστον είναι δυνατό να το μειώσετε μόλις εμφανιστεί.

Φυσικοί τρόποι για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η απαλλαγή από το διπλοσάγονο μπορεί να ξεκινήσει αμέσως στο σπίτι. Η άσκηση είναι ένας φυσικός τρόπος για να κάψουμε λίπος στο σώμα μας. Έτσι, ασκώντας τους μύες γύρω από το πηγούνι σας, μπορείτε σταδιακά να μειώσετε αυτό το λίπος. Φυσικά, πρέπει να εκτελείτε αυτές τις ασκήσεις τακτικά για τα καλύτερα αποτελέσματα. Μερικές από αυτές τις ασκήσεις προσώπου περιλαμβάνουν:

  • Κάνετε αργές περιστροφές του λαιμού

  • Τεντώστε τη γλώσσα σας προς τα πάνω και προς τα έξω για διαστήματα 10 δευτερολέπτων

  • Ασκήστε πιέσεις πηγουνιού με ή χωρίς τη βοήθεια μιας μπάλας αντίστασης

  • Βγάζετε την κάτω γνάθο προς τα εμπρός και την κρατάτε

  • Μαζεύετε τα χείλη σας ενώ γέρνετε το κεφάλι σας προς τα πίσω

Ακόμη και το τακτικό μάσημα τσίχλας μπορεί να βάλει τους μύες των γνάθων σε κίνηση, καίγοντας αργά αλλά σταθερά αυτό το επίμονο λίπος του διπλού πηγουνιού. Η τακτική, άσκηση (τόσο αερόβια όσο και προπόνηση ενδυνάμωσης) θα βοηθήσει επίσης να μειώσετε το πηγούνι σας και να προωθήσετε τη συνολική υγεία του σώματός σας ως μπόνους.

Η εστίαση στη διατροφή σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το προγούλι σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά και φρούτα σε καθημερινή βάση και μείνετε μακριά από επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα, καθώς και από αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Ορισμένα λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ωστόσο, μπορεί να είναι ευεργετικά για το δέρμα σας και τη γενική υγεία. Τα αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και τα ψάρια περιέχουν αυτά τα λιπαρά. Εστιάζοντας στη διατροφή σας, μπορεί να χάσετε βάρος καθώς και κάποιο από το λίπος που είναι υπεύθυνο για το διπλοσάγονό σας.

Θεραπείες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το πόσο υγιείς είστε συνολικά, το διπλοσάγονο σας θα επιμείνει. Εδώ θα βρείτε χρήσιμες οι θεραπείες αισθητικής δερματολογίας . Αυτές οι θεραπείες θα στοχεύουν το επίμονο λίπος που ούτε η άσκηση ούτε η δίαιτα μπορούν να διώξουν.

Ενυδατικές κρέμες προσώπου

Οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν ορισμένες βιταμίνες και βοτανικά εκχυλίσματα μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη του δέρματός σας, ενώ ταυτόχρονα το ενυδατώνουν και αποκαθιστούν τη νεανική του εμφάνιση. Αναζητήστε προϊόντα με ειδική σήμανση για σύσφιξη ή σύσφιξη του λαιμού. Αυτές συχνά περιέχουν βιταμίνη C, εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, κολλαγόνο και άλλα προϊόντα.

Ιμάντες και επιστόμια

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποια patches για να μειώσετε το διπλό πηγούνι σας. Αυτά εφαρμόζουν στο πηγούνι σας, προσκολλώνται στο δέρμα και το εμποτίζουν με ουσίες όπως το κολλαγόνο, η καφεΐνη και οι βιταμίνες για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Οι ιμάντες ή οι ζώνες προσώπου προσαρμόζονται στο πρόσωπο και σφίγγουν απαλά το δέρμα στην περιοχή. Και τα επιστόμια βοηθούν στην εκτέλεση ασκήσεων γνάθου που διεγείρουν την ανάπτυξη των μυών και καίνε λίπος.

Εργαλεία μασάζ

Οι συσκευές μασάζ που έχουν σχεδιαστεί για σύσφιξη του λαιμού μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα για τη μείωση του διπλού πηγουνιού σας. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου για πιο ελαστικό δέρμα, να κάψουν λίπος και να βοηθήσουν στην πιο εύκολη κυκλοφορία του αίματος.

Θεραπείες λιπόλυσης

Εάν θέλετε πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείτε να αναζητήσετε θεραπείες λιπόλυσης για να απαλλαγείτε από το διπλοσάγονο. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι θεραπειών λιπόλυσης για τη μείωση του διπλού πηγουνιού: ενέσεις και το λέιζερ. Η λιπόλυση με ένεση περιλαμβάνει την έγχυση ενός διαλύματος που αφομοιώνει τα λιπώδη κύτταρα, μειώνοντας το λίπος στην περιοψή. Οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν αυτή τη θεραπεία πολλές φορές σε διαστήματα 4-6 εβδομάδων για τα καλύτερα αποτελέσματα. Η λιπόλυση με λέιζερ στοχεύει επίσης τα λιποκύτταρα, αλλά δεν είναι επεμβατική, λιώνοντας το λίπος μέσω θερμικής ενέργειας από μια δέσμη λέιζερ. Και οι δύο διαδικασίες είναι σχετικά ανώδυνες, αν και μετά είναι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως οίδημα, μώλωπες και πόνος.

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι παρόμοια με τη λιπόλυση με ένεση, καθώς περιλαμβάνει επίσης τη στοχευμένη ένεση ενός διαλύματος (δεοξυχολικό οξύ γνωστό ως Kybella ) που εξαλείφει τα επίμονα λιποκύτταρα. Ωστόσο, η μεσοθεραπεία αναφέρεται σε ενέσεις στο μεσόδερμα, ενώ οι ενέσεις λιπόλυσης απευθύνονται στο υποδόριο λίπος.

Ψυχογλυπτική

Μια άλλη επιλογή για τη μείωση του διπλού πηγουνιού σας είναι μέσω του CoolSculpting® . Κατά κάποιο τρόπο, το CoolSculpting λειτουργεί κάπως σαν λιπόλυση με λέιζερ, αλλά αντί να λιώνει τα λιποκύτταρα, τα παγώνει. Αυτά τα νεκρά λιπώδη κύτταρα τελικά αποβάλλονται από το σώμα και επομένως από το προγούλι  σας.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top