Επιστημονική μελέτη: Αυτές είναι οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών

SINISTER-superJumbo.jpg

Τα αποτελέσματα μελέτης δείχνουν ποιες τρομακτικές ταινίες αύξησαν περισσότερο τους καρδιακούς παλμούς των συμμετεχόντων…

Η επιστημονική μελέτη «του τρόμου» ουσιαστικά παρατήρησε τους καρδιακούς παλμούς των συμμετεχόντων θεατών, καθώς παρακολουθούσαν τη λίστα με 50 από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ. Τα αποτελέσματα δείχνουν ποιες ταινίες αύξησαν τους καρδιακούς παλμούς των συμμετεχόντων.

Ουσιαστικά, μελέτησαν τις λίστες των κριτικών και τις συστάσεις του Reddit για να τις 50 από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουν δημιουργηθεί, προτού τις προβάλλουν στους συμμετέχοντες.

Παρακολουθώντας κάθε ταινία σε ήχο surround, οι συμμετέχοντας ξόδεψαν πάνω από 120 ώρες βλέποντας τις καλύτερες ταινίες τρόμου, εξοπλισμένοι με συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών, για να μετρήσουν ποιες ταινίες αύξησαν τους καρδιακούς παλμούς, ώστε να βρουν την απόλυτη ταινία τρόμου.

Αυτές είναι λοιπόν οι 10 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών, σύμφωνα με την επιστήμη.

Οι 10 ταινίες

  1. Sinister (2012)

  2. Παγιδευμένη ψυχή (2010)

  3. Το Κάλεσμα (2013)

  4. Η διαδοχή (2018)

  5. Μεταφυσική δραστηριότητα (2007)

  6. Σε ακολουθεί (2014)

  7. Το Κάλεσμα 2 (2016)

  8. Οι σελίδες του τρόμου (2014)

  9. Η κάθοδος (2005)

  10. Η επίσκεψη (2015)

1. Sinister (2012)

Ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Έλισον Όσβαλντ (Ίθαν Χοκ) είναι τόσο αποφασισμένος να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου του βιβλίου που μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα σπίτι που υπήρξε ο τόπος μιας άγριας δολοφονίας. Αλλά αντί για την έμπνευση που έψαχνε, ο Έλισον βρίσκει ένα κουτί με μυστηριώδεις ταινίες στη σοφίτα του σπιτιού, που φαίνεται να παραπέμπουν σε τρομακτικά γεγονότα που απειλούν την οικογένειά του.

2. Παγιδευμένη ψυχή (2010)

Η ταινία Insidious διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που προσπαθεί να εμποδίσει τα κακά πνεύματα να παγιδεύσουν για πάντα το παιδί της σε ένα σκοτεινό σύμπαν, που ονομάζεται The Further.

3.Το Κάλεσμα (2013)

Πριν το Amityville, υπήρξε το Harrisville. Το The Conjuring αφηγείται την τρομακτική αληθινή ιστορία του Εντ και της Λορέιν Γουόρεν (που τους υποδύθηκαν ο Πατρικ Γουίλσον και η Βέρα Φαρμίγκα), παγκοσμίου φήμης ερευνητές παραφυσικών γεγονότων, που κλήθηκαν να βοηθήσουν μια οικογένεια που υποφέρει από μια σκοτεινή παρουσία σε μια απομονωμένη αγροικία. Αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν μια ισχυρή δαιμονική οντότητα, οι Warren βρίσκονται παγιδευμένοι στην πιο τρομακτική υπόθεση της ζωής τους.

4. Η διαδοχή (2018)

Όταν η Έλεν, η μητριάρχης της οικογένειας Γκράχαμ, πεθαίνει, η οικογένεια της κόρης της αρχίζει να ξετυλίγει όλο και πιο τρομακτικά μυστικά για την καταγωγή τους. Όσα περισσότερα ανακαλύπτουν, τόσο περισσότερο προσπαθούν να ξεπεράσουν την τρομακτική μοίρα που φαίνεται να έχουν κληρονομήσει. Το Hereditary είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Ari Aster, ο οποίος κατόρθωσε μια εξαιρετική αφήγηση της εφιαλτικής κατάρρευσης μιας οικογένειας.

5. Μεταφυσική δραστηριότητα (2007)

Οι κριτικοί την αποκάλεσαν «μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών». Αφού ένα νεαρό ζευγάρι μετακομίζει σ’ ένα τυπικό σπίτι των προαστίων, αρχίζουν να βιώνουν όλο και περισσότερο μια παρουσία που κάνει την εμφάνισή της στη μέση της νύχτας. Το Paranormal Activity κατόρθωσε να διατηρήσει το σασπένς μέχρι και το συγκλονιστικό τέλος του.

6. Σε ακολουθεί (2014)

Μετά από μια σεξουαλική επαφή, η 19χρονη Τζέι βρίσκεται ξαφνικά παγιδευμένη σε μια μοχθηρή κατάρα. Κάποιος ή κάτι την ακολουθεί και ο μόνος τρόπος για να σωθεί είναι να βλάψει τους άλλους, μεταδίδοντάς τους το μέσω της σεξουαλικής επαφής.  

7. Το Κάλεσμα 2 (2016)

Το sequel του Conjuring παρουσιάζει άλλη μια υπόθεση από τα αρχεία των διάσημων δαιμονολόγων Γουόρεν. Επαναλαμβάνοντας τους ρόλους τους, η υποψήφια για Όσκαρ Βέρα Φαρμίγκα και ο Πάτρικ Γουίλσον υποδύονται το ζευγάρι, που ταξιδεύει στο βόρειο Λονδίνο για να βοηθήσει μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τέσσερα παιδιά σε ένα σπίτι, κατακλυσμένο από κακόβουλα πνεύματα.

8. Οι σελίδες του τρόμου (2014)

Στο τρομακτικό Babadook, μια μητέρα καλείται να προστατεύσει τον γιο της από μια κακή, υπερφυσική οντότητα που έχει δραπετεύσει από τις σελίδες ενός παιδικού βιβλίου και κρύβεται στο σπίτι τους.

9. Η κάθοδος (2005)

Ένα χρόνο μετά από ένα τραγικό ατύχημα, έξι φίλες συναντιούνται σε ένα απομακρυσμένο μέρος των Απαλάχιων για το ετήσιο ταξίδι τους στις σπηλιές. Ενώ βρίσκονται πολύ βαθιά κάτω από την επιφάνεια της γης, ένας βράχος πέφτει και τους εμποδίζει την έξοδο προς την επιφάνεια. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη απειλή που κρύβεται κάτω από τη γη, μια φυλή τερατόμορφων ανθρωποειδών πλασμάτων που έχουν προσαρμοστεί τέλεια στη ζωή στο σκοτάδι. Έτσι, οι ηρωίδες της ιστορίας αναγκάζονται να απελευθερώσουν τα πιο άγρια ένστικτά τους σε έναν πόλεμο ενάντια σε έναν ανείπωτο τρόμο.

10. Η επίσκεψη (2015)

Όταν η Μπέκα και ο Τάιλερ στέλνονται στην απομονωμένη φάρμα των παππούδων τους στην Πενσυλβάνια για μια εβδομαδιαία διαμονή, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το ηλικιωμένο ζευγάρι. Αντιμέτωποι με περίεργους κανόνες και ολοένα και πιο τρομακτική συμπεριφορά, τα παιδιά συνειδητοποιούν σύντομα ότι θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, ώστε να επιστρέψουν στο σπίτι τους ζωντανοί.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, σύμφωνα με το Ranker

Η δύναμη του κινηματογράφου: 10 ταινίες που άλλαξαν τον κόσμο

 

 

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top