Μαύρα στίγματα: 6 σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από αυτά

amanda-dalbjorn-fvInY-Gh7sc-unsplash.jpg

Με αυτές τις θεραπείες που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, θα εξαφανίσετε τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα.

Όσο κι αν φροντίζετε το δέρμα σας, όσο επιμελώς κι αν το προσέχετε και του βάζετε ενυδατικές και φαρμακευτικές κρέμες, δεν μπορείτε ποτέ να γλιτώσετε από τα μαύρα στίγματα. Εμφανίζονται ξαφνικά, και πάντα την χειρότερη δυνατή περίοδο. Συνήθως όταν έχετε κάποιο σημαντικό meeting στο γραφείο ή έχετε να πάτε σε ένα event. Υπάρχουν πολλά είδη ακμής που μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπό σας, αλλά δεν ανταποκρίνονται όλα στις ίδιες θεραπείες. Το κάθε είδος απαιτεί τη δική του θεραπεία. Τα μαύρα στίγματα, θεραπεύονται με πολλά σπιτικά γιατροσόφια. Πάμε να δούμε τις πιο αποδεδειγμένα αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα.

Μαγειρική σόδα και νερό

Η μαγειρική σόδα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα, και χρησιμοποιείται στο φαγητό, αλλά λίγοι γνωρίζουν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εναντίον των μαύρων στιγμάτων. Η μαγειρική σόδα βοηθάει στο να επέλθει η ισορροπία του pH, καθώς και στην απαλλαγή από νεκρά κύτταρα, λάδι και βρώμα. Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδας και δύο νερό, ανακατέψτε και έπειτα απλώστε το μείγμα κάνοντας μασάζ στο δέρμα σας. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και αμέσως θα νιώσετε μια αναζωογόνηση. Προσοχή: Μην την χρησιμοποιείτε πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα.

Σπιτική απολέπιση

Καστανή ζάχαρη, μέλι και χυμός λεμόνι δημιουργούν ένα μείγμα απολέπισης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα στο πιγούνι και τη μύτη σας. Αναμείξτε 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, δύο κ.σ. χυμό λεμόνι και άλλη μία κ.σ. μέλι. Αφού τα ανακατέψετε καλά, απλώστε το στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις και κάντε μασάζ για 5 λεπτά, πριν ξεπλυθείτε.

Λάδι καρύδας και ζάχαρη

Παρόλο που τα μαύρα στίγματα κυρίως κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σας, μερικές φορές μπορούν να βγουν και στο σώμα σας. Αν κάνετε απολέπιση για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα στο δέρμα, σίγουρα θα βελτιωθεί η κατάσταση. Αναμείξτε λάδι καρύδας και ζάχαρη για να φτιάξετε το δικό σας DIY scrub.

Διαβάστε ακόμα: Γνώρισε τις 10 καλύτερες σούπερ τροφές για υγιές και νεανικό δέρμα

Πράσινο τσάι

Όχι, δεν λέμε να το πιείτε, αλλά να το απλώσετε στο πρόσωπό σας! Σύμφωνα με δερματολόγους, το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει την παραγωγή λαδιού στο πρόσωπό σας και να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό. Δημιουργήστε ένα μείγμα με μία κουταλιά του γλυκού φύλλα πράσινου τσαγιού και μία νερό. Έπειτα απλώστε το με μασάζ στις περιοχές του προσώπου σας που έχετε μαύρα στίγματα για 3 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε και βάλτε λίγη ενυδατική κρέμα.

Μάσκα προσώπου

Το να χρησιμοποιήσετε μια φυσική, σπιτική μάσκα προσώπου για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα θα φέρει σίγουρα, εγγυημένα αποτελέσματα. Για να φτιάξετε μία σπιτική μάσκα προσώπου χτυπήστε  ένα ασπράδι αυγού και απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο. Έπειτα, απλώστε ένα χαρτομάντιλο στο πρόσωπό σας (εκτός από τα μάτια και το στόμα σας) και ξαναβάλτε άλλη μία στρώση από το χτυπημένο ασπράδι αυγού. Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει για περίπου 20 λεπτά και αφαιρέστε την.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι αποδεδειγμένα μια αποτελεσματική μέθοδος να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα, λόγω της αντιβακτηριδιακής και αντιφλεγμονώδους του δράσης. Αναμείξτε μία κ.σ. κουρκουμά και μία νερό ή λάδι καρύδας για να δημιουργήσετε αλοιφή. Απλώστε την στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να κάτσει για 10-15 λεπτά πριν ξεπλυθείτε.

Photo by Amanda Dalbjörn on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top