Βούτυρο: 7 υγιεινά υποκατάστατα που θα απογειώσουν τις συνταγές σας

Ανώνυμο-σχέδιο61.png

Μια ποικιλία από γευστικά και υγιεινά υποκατάστατα για το βούτυρο είναι το βούτυρο ξηρών καρπών, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο.

Δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υποκατάστατα για το βούτυρο και φτιάξτε υγιεινές συνταγές χωρίς κόπο και χωρίς να πάρετε θερμίδες.

  1. Ελαιόλαδο
  2. Ελληνικό γιαούρτι
  3. Αβοκάντο
  4. Ώριμες μπανάνες πουρέ
  5. Βούτυρα ξηρών καρπών
  6. Σάλτσα μήλου
  7. Λάδι καρύδας

1. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό στη μεσογειακή μαγειρική και είναι γεμάτο με μονοακόρεστα λίπη που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το ψήσιμο, το σοτάρισμα ή την παρασκευή ντρέσινγκ για σαλάτες.

2. Ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά, τα οποία μπορούν να δώσουν μια πικάντικη και κρεμώδη γεύση στο φαγητό.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για ψητές πατάτες ή ως βάση για κρεμώδεις σάλτσες σαλάτας.

3. Αβοκάντο

Αυτό το ευέλικτο φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και υγιών λιπαρών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως άλειμμα, σε ντρέσινγκ για σαλάτες ή για να προσθέσετε κρεμώδη υφή στα smoothies.

4. Ώριμες μπανάνες

Αυτά τα φυσικά γλυκαντικά και ενυδατικά είναι εξαιρετικές προσθήκες στα αρτοσκευάσματα. Ταιριάζουν ιδιαίτερα καλά σε συνταγές για muffin, γρήγορο ψωμί και τηγανίτες που απαιτούν βούτυρο.

5. Βούτυρα ξηρών καρπών

Το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο αμυγδάλου και άλλα βούτυρα ξηρών καρπών είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη, καθιστώντας τα εξαιρετικά υποκατάστατα βουτύρου. Ταιριάζουν ιδιαίτερα καλά σε τοστ ή σε σάντουιτς.

6. Σάλτσα μήλου

Η σάλτσα μήλου μπορεί να είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο βούτυρο και μπορεί να αυξήσει την υγρασία στις συνταγές.

Είναι μια καλή επιλογή για ψήσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του βουτύρου για τη μείωση της περιεκτικότητας σε λιπαρά.

7. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη που είναι υγιεινά για την καρδιά και είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με το dnaindia.

Λειτουργεί καλά στο ψήσιμο και το μαγείρεμα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top