Αυγά: Μήπως είναι το μυστικό για καλή μνήμη;

poached-egg-2.jpg

Οι επιστήμονες διερευνούν το κατά πόσο η κατανάλωση αυγών μπορεί να αποτρέψει την απώλεια μνήμης και να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας.

Στο πλαίσιο μιας εξάμηνης αμερικανικής μελέτης, οι μισοί από τους συμμετέχοντες πρόκειται να καταναλώνουν δύο αυγά την ημέρα, και θα συγκριθούν, ως προς τις μνημονικές τους ικανότητες, με τους άλλους μισούς εθελοντές από την ομάδα ελέγχου που δεν θα καταναλώνουν αυγά.

Και οι δύο ομάδες θα δοκιμαστούν για τη μνήμη τους, τη λογική τους ικανότητα, την ευφράδεια και την συγκέντρωση. Μια μείωση σε αυτές τις παραμέτρους αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη άνοιας αργότερα στη ζωή τους.

Τα αυγά αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές δύο αντιοξειδωτικών συστατικών, της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης, οι οποίες σε προηγούμενη έρευνα φάνηκε ότι  μπορούν να βελτιώσουν τις γνωστικές μας λειτουργίες.

Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο Tufts των ΗΠΑ, αναμένουν να υπάρξει «σημαντική αύξηση» στη νοητική λειτουργία των εθελοντών που καταναλώνουν 2 αυγά την ημέρα.

Αυτό το γνωρίζατε;

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυγών με το πρωινό συμβάλει στη μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνουμε όλη την υπόλοιπη ημέρα. Οι συμμερέχοντες στη μια από αυτες έλαβαν πρωινό με χαμηλές θερμίδες που περιλάμβανε είτε αυγά είτε ένα κουλούρι. Η ομάδα που κατανάλωσε αυγά έχασε 65 % περισσότερο βάρος και πολύ περισσότερο λίπος στην κοιλιά σε σχέση με την άλλη ομάδα.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top