Τέλος στην Ακμή με Φυσικό Τρόπο

Powerful_Home_Remedies_for_Acne.jpg

Η επίσκεψη στο φαρμακείο μπορεί να σου προσφέρει προσωρινή ανακούφιση αλλά αν θες να αποτυπωθεί για πάντα η εφηβεία στο πρόσωπό σου, η λύση απαιτεί φυσική θεραπεία με τη βοήθεια των ειδικών.

Πλέον, η κοσμητική δερματολογία  προτείνει συνδυαστικές τεχνικές που καταπολεμούν την ακμή σε όλα τα επίπεδα και υπόσχονται τέλειο δέρμα χωρίς σπυράκια και λιπαρότητα. Οι θεραπείες  της δρουν αποτελεσματικά ελαττώνοντας την παραγωγή του σμήγματος, επιταχύνοντας την ανάπτυξη νέων δερματικών κυττάρων και την απομάκρυνση των νεκρών, ή καταπολεμώντας τις βακτηριακές λοιμώξεις. Μάλιστα, κάποιες από αυτές ασκούν διπλή ή και τριπλή δράση. Ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης σου εξηγεί ποια θεραπεία πρέπει να ακολουθήσεις.

Λέιζερ για τους σμηγματογόνους πόρους

Η χρήση του λέιζερ είναι αποτελεσματική καθώς η θερμική του ενέργεια διεισδύει κάτω από την επιδερμίδα αλλά δεν αυξάνει τη θερμοκρασία στην επιφάνειά της. Με αυτόν τον τρόπο, επιδρά ευεργετικά στους σμηγματογόνους πόρους αναγκάζοντάς τους να συρρικνωθούν (άρα να παράγουν και λιγότερο σμήγμα).

Φωτοδυναμική θεραπεία για το βακτήριο της ακμής

Η φωτοδυναμική θεραπεία διαφοροποιείται από την απλή θεραπεία, καθώς προυποθέτει να απλωθεί στο δέρμα η ουσία που αυξάνει την απορρόφηση της φωτεινής ενέργειας. Ετσι, το φως δρα ακριβώς πάνω στον προσβεβλημένο πόρο και καταστρέφει εντελώς το βακτήριο που ευθύνεται για τη δυσλειτουργία του.

Peeling για την υπερκεράτωση του πόρου

Με τη χρήση των κατάλληλων οξέων, τα νεκρά κερατινοκύτταρα που εμποδίζουν την απελευθέρωση του σμήγματος απομακρύνονται. Για να γίνει αυτό, απλώνονται μείγματα με οξέα όπως το σαλικυλικό οξύ (που έχει και αντισηπτικές ιδιότητες), το υπεροξείδιο του βενζολίου (που δρα συγχρόνως κατά της φλεγμονής της ακμής), το αζελαϊκό οξύ, το ρετινοϊκό οξύ κά.

Μικροδερμοαπόξεση για την ανανέωση του δέρματος

Με τη  μικροδερμοαπόξεση τα νεκρά κερατινοκύτταρα υποχωρούν, ενώ συγχρόνως το δέρμα υπόκειται σε μικροτραυματισμούς και διεγείρονται οι αναπλαστικές διαδικασίες. Μια συσκευή που εκτοξεύει μικροκρυστάλλους αργιλίου έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και στη συνέχεια τους συγκεντρώνει ένας αναρροφητήρας. Ετσι, το δέρμα παράγει καινούργιες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και αποκτά υγιή όψη. απαλλαγμένη από ατέλειες.

 

Για την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας των κυττάρων: Τοπική αγωγή στο σπίτι.

 Η θεραπεία της ακμής ολοκληρώνεται με παράλληλη εφαρμογή δραστικών ουσιών στο σπίτι. Ο ειδικός δερματολόγος συνταγογραφεί σκευάσματα με την κατάλληλη συγκέντρωση δραστικών ουσιών, διαφορετική για κάθε περιστατικό. Τα σκευάσματα περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες, όπως σαλικυλικό, αζελαϊκό ή γλυκολικό οξύ και βιταμίνη Α, την ουσία που επιδρά στα κύτταρα και επαναπρογραμματίζει τις λειτουργίες τους έτσι ώστε να μην έχουν πλέον την προβληματική ακνεϊκή συμπεριφορά.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top