Ανάμεικτα όσπρια με πέστο

όσπρια-με-πέστο.jpg

Κουκιά, φασόλια και ρεβύθια όπως δεν τα έχετε ξαναδεί. Πανδαισία a la pesto! Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά Για 4 άτομα

Υλικά

350 γραμμ. ανάμεικτα όσπρια (κουκιά, φασόλια, ρεβίθια)

1 μικρό πράσο

150 γραμμ ντοματίνια

2 κουταλιές σάλτσα έτοιμο πέστο

1/2 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές κουκουνάρι

λάδι, αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Η προετοιμασία: Μουσκέψτε τα όσπρια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ, έπειτα στραγγίστε τα, ρίξτε τα σε μια κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό και βράστε τα μέχρι να γίνουν τρυφερά. Ψιλοκόψτε το πράσο. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια ρίξτε το στα όσπρια στη μέση του βρασίματος.

Για τα ντοματίνια: Πλύνετέ τα και ζεματίστε τα σε καυτό νερό. Στραγγίστε τα και όταν κρυώσουν ξεφλουδίστε τα. Στύψτε τα ελαφρά με τα χέρια σας για να φύγουν τα σποράκια. Κόψτε τα σε κυβάκια και βάλτε τα σ’ ένα μπολ.

Για τη σάλτσα: Κοπανίστε το κουκουνάρι και το σκόρδο, προσθέστε τα στη σάλτσα πέστο, ρίξτε 2-3 κουταλιές λάδι και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να γίνει ομοιογενής. Για το σερβίρισμα: Αλατοπιπερώστε τα όσπρια, αφήστε τα να γίνουν χλιαρά, προσθέστε τη σάλτσα πέστο και τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και σερβίρετε.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top