3 υπέροχες συνταγές με λαβράκι

συνταγές-λαβράκι.jpg

Δείτε τρεις εύκολες συνταγές με λαβράκι που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  1. Ψητό Λαβράκι με σάλτσα λεμόνι:

    Υλικά:

    • 2 λαβράκια φιλέτο

    • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

    • Αλάτι και πιπέρι

    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

    • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

    • Χυμός από 1 λεμόνι

    • Βούτυρο

    • Φρέσκα μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, μαϊντανός)

    Οδηγίες:

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

    2. Βάλτε τα φιλέτα λαβρακιού σε ένα ταψί. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.

    3. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμα.

    4. Προσθέστε το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού. Αφήστε να βράσει και μειώστε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά.

    5. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε φρέσκα μυρωδικά.

    6. Σερβίρετε τα ψητά φιλέτα λαβρακιού με τη λεμονοσάλτσα πάνω από αυτά.

  2. Λαβράκι Στον Φούρνο με Λαχανικά:

    Υλικά:

    • 2 λαβράκια φιλέτο

    • Λαχανικά της επιλογής σας (π.χ. καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια), κομμένα σε κομμάτια

    • Ελαιόλαδο

    • Αλάτι, πιπέρι, και μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, ρίγανη)

    • Χυμός από 1 λεμόνι

    Οδηγίες:

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

    2. Τοποθετήστε τα φιλέτα λαβρακιού σε ένα ταψί με τα κομμένα λαχανικά γύρω τους.

    3. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά και χυμό λεμονιού.

    4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα να ψηθούν και τα λαχανικά να μαλακώσουν.

  3. Ψητό Λαβράκι με Σάλτσα Μανταρίνι:

    Υλικά:

    • 2 λαβράκια φιλέτο

    • Αλάτι και πιπέρι

    • Λάδι ελιάς

    • 2 μανταρίνια, χωρίς φλούδα και σπόρους

    • 1 κουταλιά σούπας μέλι

    • Φρέσκο θυμάρι

    Οδηγίες:

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

    2. Τοποθετήστε τα φιλέτα λαβρακιού σε ένα ταψί. Περιχύνετε με λίγο λάδι ελιάς και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

    3. Ψήστε τα φιλέτα στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.

    4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον χυμό των μανταρινιών με το μέλι και λίγο αλάτι.

    5. Αφού βγουν τα φιλέτα από το φούρνο, σερβίρετε τα με τη σάλτσα πάνω. Προσθέστε φρέσκο θυμάρι για να δώσετε ένα αρωματικό υπόβαθρο.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top