Recao de binefar: μια νόστιμη συνταγή από την Πορτογαλία

brambory-s-ryzi-a-fazolemi-1.jpg

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη συνταγή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε Πορτογαλία και Ισπανία.

Υλικά για 4 άτομα:

300 γραμμάρια λευκών φασολιών

200 γραμμάρια ρύζι

200 γραμμάρια chorizo

3 μεγάλες πατάτες

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κεφάλι σκόρδου

1 μικρό ποτήρι λάδι 1 ζεστό κρεμμύδι 1 φύλλο δάφνης νερό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαγειρέψτε τα λευκά φασόλια βάζοντας νερό σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μεσαίου μέγεθος σκεύος και απομακρύνετε το από τη φωτιά όταν βράσουν.

Αφήστε τα σκεπασμένα για 5 λεπτά μέχρι να πέσουν στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.

Αλλάξτε το νερό για καθαρό και κρύο νερό και βάλτε το στη ζέστη έως ότου μαλακώσουν μαζί με το λάδι, το σκόρδο και το ζεστό κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης και μια πρέζα πιπεριάς ή πάπρικας, όλα ωμά.

Όταν τα φασόλια είναι σχεδόν μαγειρεμένα, προσθέστε το αλάτι και τις πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους.

Πέντε λεπτά αργότερα, προσθέστε το ρύζι. Αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top