Είναι τρελοί αυτοί οι αρχιτέκτονες! Δείτε τα 10 πιο γελοία σπίτια

The_Basket_Factory_Longaberger.jpg

Όταν η αρχιτεκτονική συναντάει την τρέλα τότε έχουμε μερικά από τα πιο παράξενα σπίτια…

Ο σκύλος Lover Inn

Η είσοδος στον ξενώνα βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα άκρα του σκύλου. Μόλις μπείτε στο πίσω μέρος θα βρείτε ένα ιδιωτικό επιπλωμένο δωμάτιο στον 2ο όροφο με διακοσμητικά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Αϊντάχο και είναι γνωστό στην περιοχή και τους κατοίκους.  Αυτό το κτίριο/σκυλί είναι το μεγαλύτερο beagle που υπάρχει στον κόσμο.

Το γιγάντιο καλάθι

Όπου ακούς  πολλά κεράσια δεν θα χρειαστείς το συγκεκριμένο κτίριο – καλάθι καθώς είναι τεράστιο.  Το τεράστιο κτίριο που μοιάζει με καλάθι αγορών βρίσκεται στη μέση ενός πανέμορφου πάρκου. Το επταόροφο κτίριο 180.000 τετραγωνικών μέτρων φαίνεται από μακριά. Η έδρα της εταιρείας Longaberger βρίσκεται στο Οχάιο. Ο ιδρυτής της Dave Longaberger θέλησε όλα τα κτίρια των εταιρειών να διαμορφωθούν σαν καλάθια, αλλά μόνο αυτό το κτίριο μπόρεσε να ολοκληρώσει μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Το ανάποδο κτίριο

Κάτι πήγε πολύ στραβά και έτσι αυτό το κτίριο βρέθηκε σε αυτή τη θέση στον διεθνή αυτοκινητόδρομο του Ορλάντ στη Φλόριντα καθώς ένας κακός χειρισμός είχε ως αποτέλεσμα να… προσγειωθεί ανάποδα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η εταιρία WonderWorks για το κέντρο ψυχαγωγίας της.

Και ένα ακόμη ανάποδο κτίριο

Η κατασκευή σπιτιών από… την ανάποδη δεν είναι μόνο ένα αμερικανικό φαινόμενο. Υπάρχει και ένα άλλο σπίτι στο Szymbark της Πολωνίας που είναι χτισμένο ανάποδα. Το σπίτι χρησιμοποιείται ως κέντρο εκπαίδευσης και περιφερειακής προώθησης.

Το πέτρινο

Επιστροφή στην εποχή των λίθων; Τουλάχιστον οι ιδιοκτήτες σπιτιών στα δάση Fafe (Πορτογαλία) φαίνεται ότι ζουν ακόμη σε αυτήν την περίοδο και μάλιστα το απολαμβάνουν. Το Casa do Penedo ή το “Σπίτι της Πέτρας” δεν διαθέτει παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Διαθέτει, όμως, τζάκι και πισίνα σκαλισμένη σε πέτρα και κορμούς δέντρων αντί για σκάλες.

Τσαγιέρα – βενζινάδικο

Τι κρίμα! Αυτή η “μικρή” τσαγιέρα στην Ουάσινγκτον δεν μπορεί να σερβίρει τσάι … αλλά φυσικό αέριο! Το κτίριο αποτελεί τμήμα ενός βενζινάδικου που χτίστηκε το 1922. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιείται πια.

Μουσείο σε σχήμα τσαγιέρας

Το μουσείο του Meitan είναι το μεγαλύτερο κτίριο σε σχήμα τσαγιέρας στον κόσμο. Η κομητεία είναι γνωστή ως η “πατρίδα του κινεζικού πράσινου τσαγιού” – γι ‘αυτό θεωρήθηκε το ιδανικό μέρος για να ανεγερθεί μια τσαγιέρα 73 μέτρων με πάνω από 5.000 τετραγωνικά μέτρα!

Σπίτι – αεροπλάνο

Σπίτι – αεροπλάνο στο χωριό Μιζάρα του Λιβάνου, που χτίστηκε στις 12 Μαΐου του 2015. Το χωριό υπερηφανεύεται για την κατασκευή κατοικιών που μοιάζουν με αρχαίους ελληνικούς ναούς και αιγυπτιακά ερείπια, αλλά και γι’ αυτό που χτίστηκε σε σχήμα Airbus A380.

Σπίτι τουαλέτα

Ένα σπίτι σε σχήμα τουαλέτας, αν θες να… κάνεις την ανάγκη σου πρέπει να πας περίπου 46 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, χτίστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2007.

Το σπίτι πάνω στο βράχο

Ένα σπίτι χτισμένο πάνω σε έναν βράχο στον ποταμό Drin. Βρίσκεται κοντά στη δυτική Σερβική πόλη Bajina Basta, περίπου 160 χιλιόμετρα (99 μίλια) από το Βελιγράδι, ανεγέρθηκε στις 22 Μαΐου του 2013.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top