7 αιθέρια έλαια που σταματούν την τριχόπτωση

hairloss.jpg

Θέλετε γερά μαλλιά; Ανακαλύψτε 7 αιθέρια έλαια που μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση και να τα δυναμώσουν…
1. Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Το έλαιο λεβάντας μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Γνωρίζοντας ότι το έλαιο λεβάντας έχει ιδιότητες που μπορούν να συμβάλλουν την ανάπτυξη των κυττάρων και να μειώσουν το στρες, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια μελέτη σε ζώα και διαπίστωσαν ότι αυτό το λάδι μπόρεσε να δημιουργήσει ταχύτερη ανάπτυξη μαλλιών. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στα ποντίκια που το εφάρμοσαν.

Το έλαιο της λεβάντας έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Ανακατέψτε αρκετές σταγόνες λάδι λεβάντας σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι βάσης, όπως ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και απλώστε το απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με το σαμπουάν σας, όπως θα κάνατε κανονικά. Μπορείτε να το κάνετε αρκετές φορές την εβδομάδα.

2. Αιθέριο έλαιο μέντας

Το λάδι μέντας μπορεί να προκαλέσει ένα κρύο μυρμήγκιασμα καθώς αυξάνει την κυκλοφορία στην περιοχή στην οποία εφαρμόζεται. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών κατά τη φάση της ανάπτυξης.,

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το έλαιο μέντας, όταν χρησιμοποιείται σε ποντίκια, αύξησε τον αριθμό των ωοθυλακίων, το βάθος των ωοθυλακίων και τη συνολική ανάπτυξη των μαλλιών.

Ανακατέψτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με το λάδι φορέα της επιλογής σας. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το για 5 λεπτά πριν το ξεπλύνετε καλά με σαμπουάν και μαλακτικό.

3. Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τόσο το πάχος των μαλλιών όσο και την ανάπτυξη των μαλλιών, το έλαιο δεντρολίβανου είναι μια εξαιρετική επιλογή χάρη στην ικανότητά του να βελτιώνει την κυτταρική παραγωγή.

Σύμφωνα με μια μελέτη, το έλαιο δεντρολίβανου έχει τα ίδια περίπου αποτελέσματα με τη μινοξιδίλη, μια ουσία για τη θεραπεία της τριχόπτωσης, αλλά με λιγότερη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής ως παρενέργεια.

Ανακατέψτε αρκετές σταγόνες λάδι δεντρολίβανου με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με σαμπουάν. Κάντε αυτό δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

4.Αιθέριο έλαιο κέδρου

Το αιθέριο έλαιο αυτό πιστεύεται ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και μειώνει την τριχόπτωση εξισορροπώντας τους αδένες που παράγουν λίπος στο τριχωτό της κεφαλής. Έχει επίσης αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να θεραπεύσουν διαφορετικές καταστάσεις που μπορεί να συμβάλλουν στην πιτυρίδα ή την τριχόπτωση.

Αν προστεθεί σε ένα μείγμα με λεβάντα και δεντρολίβανο, το εκχύλισμα κέδρου βρέθηκε ότι μειώνει την τριχόπτωση πηγή σε εκείνους που πάσχουν από αλωπεκία areata.

Ανακατέψτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου με 2 κουταλιές της σούπας σε λάδι βάση της επιλογής σας. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε σε παντοπωλεία, αλλά μπορεί να μπορείτε να το αγοράσετε από καταστήματα υγιεινής διατροφής ή φαρμακεία.

5. Αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου

Η πιτυρίδα μπορεί να είναι μια κοινή ασθένεια και το να έχεις ένα υγιές κεφάλι, χωρίς νιφάδες τριχωτό της κεφαλής είναι σημαντικό μέρος της υγείας των μαλλιών. Το έλαιο λεμονόχορτου είναι μια αποτελεσματική θεραπεία πιτυρίδας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 που διαπίστωσε ότι μείωσε σημαντικά την πιτυρίδα μετά από μία εβδομάδα.

Το λάδι λεμονόχορτου για πιτυρίδα είναι πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται καθημερινά. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν ή το μαλακτικό σας καθημερινά και βεβαιωθείτε ότι έχει τρίψει στο τριχωτό της κεφαλής σας.

6. Αιθέριο έλαιο θυμαριού

Το θυμάρι μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών, διεγείροντας τόσο το τριχωτό της κεφαλής όσο και προλαμβάνοντας ενεργά την τριχόπτωση. Όπως το έλαιο κέδρου, το θυμάρι φάνηκε επίσης χρήσιμο στη θεραπεία της αλωπεκίας areata.

Το θυμάρι είναι ιδιαίτερα ισχυρό ως αιθέριο έλαιο. Βάλτε μόνο 2 μικρές σταγόνες σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι βάσης πριν το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

7. Τεϊόδεντρο

Το έλαιο αυτό έχει ισχυρές καθαριστικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, μπορεί να βοηθήσει στην αποσύνδεση των θυλακίων των τριχών και στην αύξηση της τριχοφυΐας.

Τα έλαια τσαγιού κυκλοφορεί σε πολλές συγκεντρώσεις, επομένως είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μερικά είναι πολύ συμπυκνωμένα αιθέρια έλαια και άλλα προϊόντα αναμιγνύονται με κρέμα ή λάδι.

Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ακόμη ότι ένα μείγμα που περιέχει έλαιο τσαγιού και μινοξιδίλη ήταν πιο αποτελεσματικό από το μόνο η μινοξιδίλη μόνη της στη βελτίωση της ανάπτυξης των μαλλιών, αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για τη χρήση μόνο του συγκεκριμένου ελαίου. Μια ανασκόπηση μελετών του 2015 διαπίστωσε ότι χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα θεραπείας κατά της πιτυρίδας.

Μπορείτε να αναμίξετε 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο στο σαμπουάν ή το μαλακτικό σας και να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε 3 σταγόνες με 2 κουταλιές της σούπας λάδι φορέα και να το αφήσετε για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

 

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top