Υλικά για το τσάι
2 κ.γ φύλα πράσινου τσάι
½ φλ νερό
Υλικά για τη σάλτσα
1 κ.σ oyster sauce
2 κ.σ έτοιμο τσάι (από τα πάνω υλικά)
2 κ.γ σόγια σος
1 1/4 κ.γ ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ λάδι σουσαμιού
1 κ.γ dry sherry
Λίγο πιπέρι
1 3/4 κ.γ αλεύρι ταπιόκα (μεξικάνικο)
Υλικά για τις γαρίδες
2 1/2 φλ λάδι φιστικιού
1 φέτα τζίντζερ, καθαρισμένο
400 γρ μεσαίου μεγέθους γαρίδες, καθαρισμένες
1/4 φλ φρέσκο κρεμμύδι
¼ φλ κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1/4 φλ πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1 πορτοκάλι, σε στρογγυλές φέτες
Εκτέλεση:
- Για να φτιάξετε το τσάι, τοποθετείστε τα φύλα σε βαθύ μπολ, βράστε το νερό και προσθέστε το στο μπολ με τα φύλα. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε για 10 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα και αφήστε στην άκρη.
- Θερμάνετε καλά ένα γουοκ (wok), κινέζικο τηγάνι, ή ένα βαθύ τηγάνι, για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το φιστικέλαιο, το τζίντζερ, και αφού ζεσταθούν προσθέστε τις γαρίδες.
- Όταν οι γαρίδες ροδίσουν σβήστε τη φωτιά.
- Κρατήστε 1 κ.γ φιστικέλαιο στο τηγάνι, προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατέψτε. Προσθέστε τις γαρίδες και τις πιπεριές. Προσθέστε την έτοιμη σος και ανακατέψτε καλά. Όταν η σος αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά. Σερβίρετε σε ζεστό πιάτο και γαρνίρετε με τις ροδέλες πορτοκαλιού.