Συνταγή: γαρίδες με πράσινο τσάι

0015.jpg

Υλικά για το τσάι

2 κ.γ φύλα πράσινου τσάι

½ φλ νερό
Υλικά για τη σάλτσα

1 κ.σ oyster sauce
2 κ.σ έτοιμο τσάι (από τα πάνω υλικά)
2 κ.γ σόγια σος
1 1/4 κ.γ ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ λάδι σουσαμιού
1 κ.γ  dry sherry
Λίγο πιπέρι
1 3/4 κ.γ αλεύρι ταπιόκα (μεξικάνικο)

Υλικά για τις γαρίδες

2 1/2 φλ λάδι φιστικιού
1 φέτα τζίντζερ, καθαρισμένο
400 γρ μεσαίου μεγέθους γαρίδες, καθαρισμένες

1/4 φλ φρέσκο κρεμμύδι

¼ φλ κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1/4 φλ πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1 πορτοκάλι, σε στρογγυλές φέτες

Εκτέλεση:

  • Για να φτιάξετε το τσάι, τοποθετείστε τα φύλα σε βαθύ μπολ, βράστε το νερό και προσθέστε το στο μπολ με τα φύλα. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε για 10 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα και αφήστε στην άκρη.
  • Θερμάνετε καλά ένα γουοκ (wok), κινέζικο τηγάνι, ή ένα βαθύ τηγάνι, για 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το φιστικέλαιο, το τζίντζερ, και αφού ζεσταθούν προσθέστε τις γαρίδες.
  • Όταν οι γαρίδες ροδίσουν σβήστε τη φωτιά. 
  • Κρατήστε 1 κ.γ φιστικέλαιο στο τηγάνι, προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατέψτε. Προσθέστε τις γαρίδες και τις πιπεριές. Προσθέστε την έτοιμη σος και  ανακατέψτε καλά. Όταν η σος αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά. Σερβίρετε σε ζεστό πιάτο και γαρνίρετε με τις ροδέλες πορτοκαλιού.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top