Rolfing: η μέθοδος που ανακουφίζει από μυοσκελετικές παθήσεις

Rolfing-Massage-1.jpg

shoulder massage

Διαβάστε πως αυτή τη εναλλακτική μέθοδος, το Rolfing μπορεί να σας βοηθήσει να κινείτε το σώμα σας με μεγαλύτερη ευλυγισία, διατηρώντας μια πιο σωστή στάση και αποφεύγοντας τα προβλήματα και τους πόνους.
Πρόκειται για ένα σύστημα χειρισμού του δικτύου του συνδετικού ιστού και της κίνησης. Ο σκοπός του Rolfing είναι να κινείται το σώμα με μεγαλύτερη ευλιγισία, διατηρώντας μια πιο σωστή στάση. Σημαντικό ρόλο στο Rolfing παίζει και η βαρύτητα, που σύμφωνα με την συγκεκριμένη τεχνική, αποτελεί μία από τις δυνάμεις που επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα. Η λάθος στάση του σώματος σε σχέση με τη βαρύτητα καταλήγει σε χρόνια ένταση και εξασθενημένες σωματικές και ψυχικές λειτουργίες. Όταν το σώμα αρχίζει να δουλεύει σωστά, η δύναμη της βαρύτητας μπορεί να ρέει ομαλά και αυτοθεραπεύεται.

Που μπορεί να σας βοηθήσει

• Αυχενικό σύνδρομο
• Διαστρέμματα
• Οσφυαλγίες
• Ισχιαλγίες
• Στην κινητικότητα των αρθρώσεων
• προβλήματα που οφείλονται στη χρόνια ένταση.
• Τραυματισμούς
• Στην απώλεια βάρους

Πως εφαρμόζεται η συγκεκριμένη μέθοδος

Η θεραπεία επικεντρώνεται στο συνδετικό ιστό. Ο θεραπευτής με ειδικούς χειρισμούς (μαλάξεις, διατάσεις κλπ) και ασκήσεις, επιδιώκει να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη ισορροπία του μυοσκελετικού συστήματος. Μέσα από τη διαδικασία αυτή βελτιώνεται η κινητικότητα και η ευκαμψία του σώματος. Η θεραπεία περιλαμβάνει περίπου 10 συνεδρίες. Συνήθως πραγματοποιούνται μία με δύο συνεδρίες την εβδομάδα ή μοιράζονται σε διάστημα έξι μηνών. Κάθε συνεδρία διαρκεί μία ώρα περίπου. Θα χρειαστεί να μείνετε με τα εσώρουχά σας πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Ίσως αισθανθείτε αλλαγές στην ισορροπία και την αίσθηση του σώματος σας. Κάθε συνεδρία επικεντρώνεται σε διαφορετική περιοχή του σώματος. Μερικές φορές οι μαλάξεις μπορεί να προκαλέσουν πόνο,ο οποίος όμως είναι ανεκτός.

Μάθετε περισσότερα
www.rolfing.org/

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top