Περίεργο θαλάσσιο είδος εμφανίστηκε στην ανατολική Ανταρκτική

EnypniastesEximia.jpg

Ένα περίεργο θαλάσσιο είδος γνωστό ως αγγούρι της θάλασσας ή «ακέφαλο κοτόπουλο τέρας» πιάστηκε για πρώτη φορά στο φακό της κάμερας στο Νότιο Ωκεανό, στα ανοιχτά της ανατολικής Ανταρκτικής. θαλάσσιο αγγούρι 

Το Enypniastes eximia,  έτσι λέγεται επιστημονικά, είχε μέχρι σήμερα κάνει την εμφάνιση του μόνο μία φορά στον Κόλπο του Μεξικού. θαλάσσιο αγγούρι 

Πρόσφατα, ωστόσο, οι κάμερες της οργάνωσης Australian Antarctic Division που διερευνά την Ανταρκτική και τον πέριξ θαλάσσιο χώρο για το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αυστραλίας, κατέγραψαν το παράξενο αυτό είδος ανοιχτά της Ανταρκτικής.

Το αγγούρι της θάλασσας έχει ροζ έως κοκκινωπό καφέ χρώμα, το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα με την ηλικία του. Το μήκος του ξεκινάει από 11 και φθάνει έως 25 εκατοστά. Ζει σε βάθη μεταξύ 300 και 6.000 μέτρων (στον Κόλπο του Μεξικού είχε βρεθεί στα 2.500 μέτρα).

Το υλικό, το οποίο έχουν συλλέξει οι ειδικές κάμερες, θα παρουσιασθεί από τους επιστήμονες στο ετήσιο συνέδριο της Επιτροπής για τη Διατήρηση των Έμβιων Υδρόβιων Πόρων της Ανταρκτικής, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα στο Χόμπαρτ.

Εκεί, η Αυστραλία αναμένεται προωθήσει τη δημιουργία μιας νέας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής στην ανατολική Ανταρκτική.

Η δήλωση των ερευνητών

«Ο Νότιος Ωκεανός διαθέτει μια τρομακτική ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και ειδών με εμπορικό ενδιαφέρον. Οι οργανισμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή από τις επόμενες γενιές», επισήμανε η Τζίλιαν Σλόκαμ, η αντιπρόσωπος της Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top