Το ζώο σύμβολο της Αυστραλίας και 8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για αυτό

koala-closeup-tree.adapt_.945.1.jpg

Γνωρίζατε ότι αυτό το συμπαθές ζωάκι από την Αυστραλία μπορεί να κοιμηθεί μέχρι και 20 ώρες την εβδομάδα; Ανακαλύψτε άλλες 8 πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για τα κοάλα κοάλα Αυστραλία συνήθειες

1. Το κοάλα, το ζώο σύμβολο της Αυστραλίας, περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πάνω στα δέντρα, ενώ είναι πιο δραστήριο κυρίως τις βραδινές ώρες καθώς είναι νυχτόβιο ζώο. Κοιμάται, επομένως, κατά τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα ο ύπνος του μπορεί να διαρκέσει έως και 20 ώρες! κοάλα Αυστραλία συνήθειες

2. Τα κοάλα είναι μοναχικά πλάσματα, αλλά ορισμένες φορές ζουν σε μικρές ομάδες με αρχηγό ένα κυρίαρχο αρσενικό.

3. Στη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου τα αρσενικά μάχονται μεταξύ τους για να κερδίσουν το δικαίωμα του ζευγαρώματος με τα θηλυκά.

4. Τα θηλαστικά αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους κάνοντας μια σειρά από θορύβους. Ο πιο περίεργος από αυτούς μοιάζει με δυνατό ροχαλητό.

5. Σε ο, τι αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες τρέφονται με ευκάλυπτο, αλλά είναι πολύ εκλεκτικά ως προς την επιλογή του: υπάρχουν πάνω από 700 ποικιλίες ευκαλύπτων με τα κοάλα να τρώνε μόνο μερικές από αυτές.

6. Συνήθως δεν χρειάζονται να πίνουν νερό καθώς παίρνουν όλα τα υγρά που χρειάζονται από τα φύλλα που τρώνε. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν επιπλέον νερό σε περιόδους ξηρασίας, όταν τα φύλλα ενδέχεται να μην περιέχουν επαρκή ποσότητα.

7. Σύμφωνα με έρευνα τα κοάλα είναι πολύ εξυπνότερα από τις αρκούδες και μπορούν να διδαχτούν νέα πράγματα.

8. Δυστυχώς ο πληθυσμός των Κοάλα τείνει να εξαφανιστεί στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, με τις αρχές να οργανώνουν ειδικές διαβάσεις κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών, προκειμένου να τα προστατέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top