Μετακόμιση: 4 χρυσές συμβουλές που θα την κάνουν πιο εύκολη

New-build-homes.jpg

Συγχαρητήρια, οι εργάτες τελείωσαν το νέο σας σπίτι, πήρατε τα κλειδιά και ολοκληρώσατε τη λίστα σας! Έχετε μαζέψει τα πράγματά σας και ανυπομονείτε να μετακομίσετε. Ετοιμαστείτε για τη μετακόμισή σας, ξεπακετάρετε και απολαύστε τη νέα σας ζωή ακολουθώντας αυτές τις 4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι πιο εύκολα

Αλλάξτε τη διεύθυνσή σας

Η αλλαγή της διεύθυνσής σας σημαίνει και την αλλαγή της σε πολλά επίσημα έγγραφα. Έτσι, αφού μετακομίσετε, θα πρέπει να ενημερώσετε αρκετούς φορείς. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας για να τους ενημερώσετε ότι έχετε μετακομίσει και να τους βοηθήσετε να επικαιροποιήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Εκτός από την αλλαγή της διεύθυνσής σας στα επίσημα έγγραφά σας, θα χρειαστεί να μεταφέρετε στο νέο σας σπίτι και τις απαραίτητες υπηρεσίες όπως ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό, τηλέφωνο και internet. Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες επιτρέπουν στους χρήστες να εγγραφούν και να αλλάξουν διευθύνσεις στο διαδίκτυο, επομένως αυτό το μέρος της μετακόμισής σας δεν θα σας φάει πολύ χρόνο.

Αποθηκεύστε με ασφάλεια τα σημαντικά έγγραφα

Πριν ξεκινήσετε να μαζεύετε τα πράγματά σας, συγκεντρώστε σημαντικά έγγραφα και οικογενειακές φωτογραφίες. Αποθηκεύστε τα σε ένα ασφαλές κουτί για να μην τοποθετηθούν σε λάθος θέση στη μετακόμιση. Φροντίστε να μεταφέρετε μόνοι σας αυτό το κουτί με τα ζωτικής σημασίας έγγραφα. Αφού μεταφερθούν τα υπάρχοντά σας στο νέο σας σπίτι, ορίστε ένα μέρος στο σπίτι σας για την αποθήκευση εγγράφων. Η ύπαρξη ενός καθορισμένου χώρου για τα έγγραφά σας τα διατηρεί ασφαλή και εύκολα προσβάσιμα τόσο κατά την μετακόμιση όσο και αργότερα όταν τα χρειαστείτε.

Πακετάρετε με οργάνωση

Προγραμματίστε τη διαδικασία συσκευασίας των αντικειμένων που θα μεταφέρετε στο νέο σας σπίτι πριν αγοράσετε τις κούτες μεταφοράς. Η οργάνωση των αντικειμένων σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας διευκολύνει τη μετακόμιση και βοηθάει να γίνει πιο γρήγορα. Πριν μετακομίσετε, συσκευάστε τα αντικείμενά σας ανά δωμάτιο, γράψτε πάνω στα τα κουτιά ποιο δωμάτιο αφορούν (π.χ. κουζίνα, κρεβατοκάμαρα κτλ) και τοποθετήστε τα σχετικά κουτιά στο κατάλληλο δωμάτιο κατά την εκφόρτωση τους στο νέο σας σπίτι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη ακαταστασία. Ξεκινήστε πρώτα να αποσυσκευάζετε τους χώρους και τα δωμάτια υψηλής προτεραιότητας δηλαδή αυτά που θα χρησιμοποιήσετε πρώτα. Εάν έχετε παιδιά, το να ξεπακετάρετε πρώτα τις κούτες που περιέχουν αντικείμενα των δωματίων τους τους δίνει μια αίσθηση συνέχειας και τα βοηθά να εγκατασταθούν πιο εύκολα στο νέο τους σπίτι. Προτιμήστε μια μεταφορική που αναλαμβάνει εξολοκλήρου την συσκευασία και την τοποθέτηση των αντικειμένων στο νέο σας χώρο καθώς και την συναρμολόγηση – αποσυναρμολόγηση επίπλων ή τη σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών.

Βοηθήστε τα παιδιά και τα κατοικίδια να συνηθίσουν στο νέο σπίτι

Τα παιδιά και τα κατοικίδια μπορεί να έχουν μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής σε ένα νέο σπίτι. Δώστε χρόνο στα παιδιά σας να εξοικειωθούν με τη διάταξη και το σχεδιασμό του σπιτιού πριν ξεκινήσετε την αποσυσκευασία. Εάν έχετε κατοικίδια, δώστε τους την δυνατότητα να μυρίσουν το νέο σπίτι και την αυλή πριν τα βάλετε να περάσουν τη νύχτα στο νέο περιβάλλον, αν είναι δυνατόν. Καθώς αποσυσκευάζετε, ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία. Στα δικά τους δωμάτια, δώστε τους τον χώρο να δημιουργήσουν το δωμάτιο των ονείρων τους διακοσμώντας το και οργανώνοντας τα υπάρχοντά τους. Βοηθήστε τα να τους δώσετε μια αίσθηση ιδιοκτησίας στο σπίτι τους, ενθαρρύνοντας τα να βοηθήσουν να αποσυμπιέσουν τους οικογενειακούς χώρους.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top