Κινητό: 8 μέρη του κόσμου  που δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήστε

κινητό.png

Υπάρχουν κάποια απρόσμενα μέρη στον κόσμο που θα πρέπει να αποχωριστείτε το κινητό σας τηλέφωνο. Δείτε ποια είναι

Green Bank, Αμερική

Είναι παράνομη η χρήση κινητού τηλεφώνου σε αυτή τη μικρή πόλη της Αμερικής, και ακόμη και η χρήση ενός φούρνου μικροκυμάτων θα μπορούσε να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Η Green Bank, μια όμορφη πόλη στα όρη Allegheny στη Δυτική Βιρτζίνια, περιβάλλεται από δάσος και αποτελεί βάση για τους ερευνητές που βρίσκονται εκεί για να  ακούσουν τους γαλαξίες που εκρήγνυνται στην άκρη του σύμπαντος. Ο θόρυβος που εκπέμπουν είναι τόσο αμυδρός, που αντιστοιχεί σε περίπου ένα δισεκατομμυριοστό του δισεκατομμυριοστό του εκατομμυριοστού του βατ. Ένα κινητό τηλέφωνο, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται, εκπέμπει περίπου τρία watt ήχου εμποδίζοντας τον θόρυβο που προσπαθούν να συλλάβουν οι επιστήμονες. Το Wi-Fi είναι επίσης απαγορευμένο και οι ερευνητές συχνά πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα ζητώντας ευγενικά από τους πολίτες να απενεργοποιήσουν τις συσκευές.

Καπέλα Σιξτίνα, Ιταλία

Οι φρουροί σε αυτόν τον περίφημο τόπο λατρείας φωνάζουν: «Όχι φωτογραφία! Κανένα βίντεο!» σε επισκέπτες με διάθεση να απαθανατίσουν όσα βλέπουν. Είναι σίγουρα απαγορευμένο για σας να βγάλετε το τηλέφωνό σας και να αρχίσετε να φωτογραφίζετε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απίστευτα όμορφα έργα τέχνης στην οροφή που μάλλον θα πρέπει απλά να κοιτάξετε και να κρατήσετε στη μνήμη σας.

Στο αεροπλανο

Ναι, αυτό είναι προφανές, αλλά είναι απαραίτητο να το επαναλάβουμε. Το να πετάς είναι απίστευτο. Ταξιδεύετε με εκατοντάδες μίλια την ώρα στον ουρανό, η Γη απλώνεται από κάτω σας σαν μια κουβέρτα για πικνίκ. Αξιοποιήστε στο έπακρο την πανοραμική θέα και παρακολουθήστε τον κόσμο να περνάει από το παράθυρό σας έχοντας απενεργοποιημένο το κινητό σας.

Αμερικανική έρημος

Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταστήσει ακόμη πύργους κινητής τηλεφωνίας σε μεγάλες εκτάσεις της αμερικανικής ερήμου, επομένως είναι αδύνατο να διατηρείτε επαφή όταν ταξιδεύετε σε αυτούς, καθώς το τηλέφωνό σας δεν θα λειτουργεί. Σε περιοχές γύρω από το Λας Βέγκας, το Φοίνιξ και το Σολτ Λέικ Σίτι, είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Αντίθετα, παρακολουθήστε το τοπίο να περνάει και απολαύστε τη θέα ενός ορίζοντα που δεν διακόπτεται από ανόητα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βόρεια Κορέα

Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να επισκεφτείτε αυτό το απομονωμένο έθνος, δεν πρέπει να σπαταλήσετε την ευκαιρία κοιτάζοντας μια οθόνη κινητού. Μπορείτε να φέρετε το τηλέφωνό σας στη Βόρεια Κορέα μόνο εάν είναι εγκεκριμένο μοντέλο, ενώ πρέπει να λάβετε μια κάρτα SIM Βόρειας Κορέας και δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με οποιονδήποτε στη Βόρεια Κορέα. Υπάρχει μόνο ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και η ισχύς του σήματος είναι αναξιόπιστη.

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ

Οι επισκέπτες σε αυτό το διάσημο μουσείο αποθαρρύνονται από το να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνα και τις κάμερές τους και αντ’ αυτού ενθαρρύνονται να απολαύσουν τα έργα τέχνης που κοιτάζουν αντί να τα συνομιλούν με Snapchat. Μπορείτε ακόμη να πάρετε στα χέρια σας δωρεάν χαρτί και μολύβια για να δημιουργήσετε αναμνήσεις σε μη ψηφιακή μορφή.

Παραλίες της Καραϊβικής

Η Elite Islands Resorts, ιδιοκτήτρια πολλών θέρετρων στην Καραϊβική, απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις παραλίες της. Θέλουν να προωθήσουν την πλήρη χαλάρωση και την απόλαυση των πανέμορφων παραλιών με λευκή άμμο και, ως εκ τούτου, τα τηλέφωνα και οι φορητοί υπολογιστές δεν επιτρέπονται σε ακτίνα μισού μιλίου από τις κύριες παραλίες.

Εθνικό Πάρκο Yala, Σρι Λάνκα

Παρακολουθήστε τις λεοπαρδάλεις, όχι το τηλέφωνό σας. Τα τηλέφωνα απαγορεύτηκαν σε αυτό το διάσημο φυσικό καταφύγιο το 2015. Ο κανόνας θεσπίστηκε αφού οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνά τους για να ειδοποιούν ο ένας τον άλλον όταν είχαν εντοπίσει μια λεοπάρδαλη ή άλλο ενδιαφέρον ζώο. Στη συνέχεια, οι οδηγοί οδηγούσαν τα οχήματά τους με γρήγορες ταχύτητες για να προσπαθήσουν να ρίξουν μια ματιά, κάτι που ήταν οδυνηρό για το άγριο ζώο.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top