Οι πιο τρομακτικές ταινίες του Στίβεν Κινγκ

c8f76516f4bf12d501fee2f7f65c37fc.jpg

Ο Στίβεν Έντγουιν Κινγκ (Stephen Edwin King) είναι Αμερικανός συγγραφέας και ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου. Αυτές είναι μερικά από τα πιο τρομακτικά του… πονήματα που έγιναν ταινίες…

Το αυτό (1986)

Οι κλόουν-ιδιαίτερα εκείνοι που κυνηγούν και σκοτώνουν μικρά παιδιά- είναι από τις πιο τρομακτικές φιγούρες των παιδικών χρόνων. Η ιστορία του βιβλίου εκτυλίσσεται στην φανταστική κωμόπολη Ντέρυ, την οποία συναντάμε και σε άλλα έργα του King, και αφηγείται πώς μια ομάδα παιδιών αποφασίζει να αντισταθεί και να αντιμετωπίσει την τρομακτική οντότητα που ενσαρκώνεται στη φιγούρα του κλόουν Pennywise. Περιγράφοντας τα παιδικά βιώματα της ομάδας και την επιστροφή της στο Ντέρυ ως ενήλικες που θέλουν να απαλλάξουν τις επόμενες γενιές της πόλης από αυτό το απόκοσμο πλάσμα, ο King κατάφερε να δημιουργήσει έναν από τους πιο τρομακτικούς του ήρωες.

Το κοράκι (1978)

Πρόκειται για το πιο μακροσκελές έργο του King. Το Κοράκι είναι μια μετααποκαλυπτική ιστορία, η οποία διαδραματίζεται σε έναν κόσμο που έχει πληγεί από ένα φονικό στέλεχος γρίπης. Μικρές ομάδες επιζώντων διασχίζουν τη χώρα και φτάνουν  στο Μπόλντερ του Κολοράντο με την ελπίδα να σχηματίσουν εκεί μια νέα κοινωνία. Μία από αυτές τις ομάδες καθοδηγείται από μια ηλικιωμένη γυναίκα, τη Μητέρα Άμπαγκεϊλ, η οποία γίνεται πνευματικός φάρος για εκείνους που θέλουν να βαδίσουν στο μονοπάτι του καλού. Εν τω μεταξύ, ο Ράνταλ Φλαγκ ή αλλιώς ο «άνθρωπος με τα μαύρα», μαζεύει τους οπαδούς του στο Λας Βέγκας και σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο του κόσμου. Ο Φλαγκ είναι η προσωποποίηση του κακού σε αυτό το έργο του King, με υπερφυσικές δυνάμεις και με τη συνήθεια να βασανίζει όποιον αντιτίθεται στα σχέδιά του.

Κούτζο (1981)

Σε αυτή τη φανταστική ιστορία τρόμου πρωταγωνιστεί ένας σκύλος Αγ. Βερνάρδου, ο Κούτζο, μέλος της οικογένεια Κάμπερ. Ο Κούτζο είναι ένας καλόκαρδος γίγαντας  που ζει με την οικογένεια σε μια μικρή πόλη του Μέιν. Όμως το δάγκωμα μιας νυχτερίδας τον μετατρέπει σε ένα λυσσασμένο και ανεξέλεγκτο πλάσμα που επιτίθεται στους κατοίκους της πόλης. Αυτό που κάνει την ιστορία ακόμα πιο τρομακτική είναι το γεγονός ότι στα θύματα του Κούτζο περιλαμβάνονται και παιδιά.

Σάλεμς Λοτ (1975)

Το Σάλεμς Λοτ, μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας κατακλύζεται από βρικόλακες. Ο ήρωας αυτής της ιστορίας είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας, ο Μπεν Μίαρς, που επιστρέφει στην γενέτειρα πόλη (Σάλεμς Λοτ) για να γράψει ένα μυθιστόρημα που θα βασίζεται στα χρόνια που έζησε εκεί ως παιδί, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ξορκίσει τους φόβους που τον καταδιώκουν από τότε. Στην πόλη όμως συμβαίνουν κάποια περίεργα γεγονότα και ο Μίαρς ανακαλύπτει με έκπληξη ότι οι κάτοικοι μετατρέπονται σε βρικόλακες. Στα παραπάνω προσθέστε ένα στοιχειωμένο σπίτι, αγνοούμενα παιδιά κι έναν παπά που αμφισβητεί την ίδια του την πίστη και θα έχετε άλλη μια πετυχημένη συνταγή τρόμου.

Κάρι  (1974)

Η κλασική πλέον ομώνυμη ταινία βασίστηκε σε ένα από τα πιο τρομακτικά βιβλία του King που τυχαίνει να είναι και το πρώτο που δημοσιεύτηκε. Η Κάρι Γουάιτ είναι ένα απροσάρμοστο κορίτσι χωρίς φίλους που παρενοχλείται συστηματικά  από τους συμμαθητές της και κακοποιείται από την μητέρα της. Όταν ανακαλύπτει ότι έχει τηλεκινητικές δυνάμεις τις χρησιμοποιεί για να προκαλέσει τον όλεθρο και να εκδικηθεί όλους όσους την αδίκησαν.

Νεκρωταφίο ζώων (1983)

Η αγαπημένη γάτα της οικογένειας Κριντ τραυματίζεται θανάσιμα μετά το χτύπημα αυτοκινήτου. Ο δόκτωρ Λούις Κριντ θάβει το άτυχο ζώο στο κοντινό νεκροταφείο. Μετά από λίγο όμως η γάτα επανεμφανίζεται έχοντας την όψη τραυματισμένου ζώου και την μυρωδιά πτώματος. Στη συνέχεια ο μικρός γιος της οικογένειας θα σκοτωθεί από μια νταλίκα που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και θα επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο από τον κόσμο των νεκρών. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα του King θίγει πολύ εύστοχα τους φόβους των γονιών για τα παιδιά τους.

Η λάμψη (1977)

Στη Λάμψη ο επίδοξος συγγραφέας Τζακ Τόρανς είναι ένας άνθρωπος που παλεύει με την εξάρτησή του από το αλκοόλ. Αναζητώντας έμπνευση για το μυθιστόρημά του μετακομίζει με την οικογένειά του στο απομονωμένο ξενοδοχείο Όβερλουκ. Το ξενοδοχείο όμως είναι στοιχειωμένο και τα φαντάσματα των προηγούμενων επισκεπτών σύντομα οδηγούν τον Τζακ στην τρέλα. Ο γιος του Ντάνι, ο οποίος διαθέτει μεταφυσικές ικανότητες, είναι ο μόνος που μπορεί να δει τι συμβαίνει γύρω του καθώς ο πατέρας του γίνεται όλο πιο κυκλοθυμικός και επικίνδυνος. Ο King εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο έγραψε ενώ ταξίδευε στα Βραχώδη Όρη, από ένα βιβλίο της Shirley Jackson με τίτλο «Οι δαίμονες του Χιλ Χάουζ».

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top