7 τάσεις της μόδας για αυτό το καλοκαίρι

bigstock-Mens-T-shirt-Mockup-With-Jeans-417672808.jpg

Ας δούμε λοιπόν μερικές δημοφιλείς προτάσεις μόδας, για άντρες και γυναίκες, για αυτό το καλοκαίρι

Πιθανότατα έχετε προσέξει πως η μόδα κάνει διαρκώς κύκλους, και πολλές τάσεις του παρελθόντος επανέρχονται ως στυλιστικές προτάσεις στο σήμερα. Το ίδιο συμβαίνει και αυτό το καλοκαίρι, ενώ μια άλλη τάση της εποχής είναι τα ρούχα “παντός καιρού”, δηλαδή κομμάτια που με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορούν να φορεθούν όλες τις εποχές του χρόνου. Ας δούμε λοιπόν μερικές δημοφιλείς προτάσεις μόδας, για άντρες και γυναίκες, για αυτό το καλοκαίρι.

  1. Το αντρικό λινό πουκάμισο

Το κλασσικό αντρικό λινό πουκάμισο είναι διαχρονικά απλή και κομψή επιλογή, βρίσκεται σε κάθε αντρική ντουλάπα και είναι ιδανικό για το καλοκαίρι αφού το λινό ως ύφασμα είναι πολύ ελαφρύ και αφήνει το δέρμα να «αναπνέει».  Με ένα μακρυμάνικο πουκάμισο σε αποχρώσεις του μπεζ, του λαδί ή του γαλάζιου θα είστε σίγουρα μέσα στη μόδα.

  1. Ελαφριά τζιν για τους άντρες

Μία άλλη τάση είναι τα ελαφριά τζιν παντελόνια, αντί για τα σκουρόχρωμα και βαριά ντένιμ του χειμώνα. Και αν και το τζιν από πολλούς δεν θεωρείται καλοκαιρινό ρούχο, υπάρχουν κάποιες περιστάσεις που είναι πολύ ταιριαστό. Ευτυχώς, υπάρχει η επιλογή της πιο ελαφριάς μορφής του κλασσικού αυτού παντελονιού, από ελαφρύ ντένιμ ύφασμα που δεν θα σας ζεσταίνει και θα ταιριάζει με το καλοκαιρινό σας στιλ.

  1. Λευκά χαμηλά αθλητικά παπούτσια

Ένα ζευγάρι λευκά σνίκερς ολοκληρώνει άψογα την αντρική καλοκαιρινή εμφάνιση. Το απλό αυτό παπούτσι δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο τη μόδας, αλλά είναι διαχρονικά μέσα στις τάσεις του καλοκαιριού. Μπορείτε να διαλέξετε ένα ζευγάρι από μαλακό δέρμα ή και πάνινα. Ταιριάζουν με κάθε τύπο ρούχου, ιδιαίτερα αν επιλέξετε να φορέσετε λίγο πιο έντονα χρώματα.

  1. Η κλασσική μίνι φούστα

Οι δεκαετίες του 1970 και του 2000 έφεραν τη μίνι φούστα στο επίκεντρο της μόδας. Και τώρα είναι η εποχή που αυτό φαίνεται να ξανασυμβαίνει. Το εμβληματικό αυτό ρούχο είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα, και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν για κάθε περίσταση. Αυτό το καλοκαίρι συνδυάστε τη μίνι φούστα σας με ένα φαρδύ πουκάμισο και σανδάλια πλατφόρμες, για μια πιο μοντέρνα πινελιά.

  1. Φουσκωτά μανίκια

Ποιος θα φανταζόταν πως τα φουσκωτά μανίκια που φορέθηκαν τόσο πολύ τη δεκαετία του 1980 θα ξαναέρχονταν στη μόδα τέσσερις δεκαετίες αργότερα. Κι όμως, για αυτό το καλοκαίρι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις, με μπλούζες και φορέματα σε αυτό το στυλ να υπάρχουν σε πληθώρα μοτίβων και χρωμάτων, από απλά μονόχρωμα σε έντονες αποχρώσεις έως φλοράλ και πουά, όλα εντυπωσιακά αν και λίγο πιο απλά σε σχέση με την υπερβολή που χαρακτήριζε τα αντίστοιχα κομμάτια της δεκαετίας του ‘80.

  1. Μακριά φορέματα με μπότες

Μπότες το καλοκαίρι; Σίγουρα σας φαίνεται περίεργο, όμως η νέα καλοκαιρινή τάση προτάσσει να συνδυάζετε τα μάξι αέρινα φορέματα με ένα ζευγάρι μπότες. Ευτυχώς στην αγορά κυκλοφορούν πια αρκετά ζευγάρια που ενώ μοιάζουν αρκετά με τις κλασσικές χειμωνιάτικες μπότες είναι κατασκευασμένα από πιο ελαφρύ δέρμα, και χωρίς την απαραίτητη για τα κρύα του χειμώνα επένδυση. Κατά κύριο λόγο συνδυάζονται με φαρδιά μάξι φορέματα ή μακριές φούστες, αλλά υπάρχει και η επιλογή να συνδυάσετε ένα κομψό μποτάκι ως τον αστράγαλο με τη μίνι φούστα σας, για μια βραδινή εμφάνιση.

  1. Το μεγάλο πουκάμισο

Ίσως έχετε ήδη αρκετά πουκάμισα στην ντουλάπα σας. Φέτος ειδικά όμως, πέρα από τα πουκάμισα  με την κλασσική στενή εφαρμογή, είναι πολύ δημοφιλή τα φαρδιά, υπερμεγέθη πουκάμισα, αυτά που μοιάζουν σαν να φοράτε μεγαλύτερο νούμερο από το συνηθισμένο σας. Φοριούνται με σορτς, παντελόνια, βερμούδες ή και πάνω από το μαγιό. Είναι ένα ρούχο που αξίζει να αποκτήσετε, καθώς δεν αποτελεί απλά μια τάση για το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο, πάνω από ένα στενό παντελόνι ή μια φούστα, για μια εμφάνιση απλή και κομψή.

Αν λοιπόν ψάχνετε πώς να ανανεώσετε την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα, μπορείτε αγοράζοντας λίγα αλλά προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια να κάνετε υπέροχους συνδυασμούς και να ταιριάξετε το προσωπικό σας στυλ με τις τάσεις αυτού του καλοκαιριού.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top