Lifestyle ρούχα για κάθε εποχή

30.06.2022_11.14.07_REC.png

Ανακαλύψτε το διαχρονικό στυλ που ταιριάζει στην δική σας προσωπικότητα επιλέγοντας ρούχα για κάθε εποχή

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ορίζεται το στυλ σας από τον τρόπο ζωής σας; Κάθε πρωί ξεκινάμε τη μέρα μας επιλέγοντας τι θα φορέσουμε, και αυτή η επιλογή, είτε πρόκειται για τα ρούχα της δουλειάς είτε για αυτά της παραλίας, αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας.

Υπάρχουν ρούχα για κάθε εποχή. Ήδη από τον 19ο αιώνα ακαδημαϊκοί είχαν μελετήσει την επίδραση του ντυσίματος στην ψυχολογία μας, τις διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται από κουλτούρα σε κουλτούρα αλλά και μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, αλλά και πώς το ντύσιμο αποτελεί κομμάτι της ταυτότητάς μας.

Το να βρει κάποιος το στυλ που του ταιριάζει και εκφράζει την προσωπικότητά του, και να το εφαρμόσει στις διαφορετικές εποχές, δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχει το στερεότυπο πως για να είναι κάποιος μέσα στη μόδα πρέπει να έχει πολλά χρήματα και να μπορεί να ακολουθεί όλες τις νέες τάσεις. Όμως αυτό δεν ισχύει. Το αληθινό στυλ είναι αυτό που εκφράζει κάθε μοναδική προσωπικότητα. Και για να βρει κανείς το στυλ που του αρμόζει και να δημιουργήσει τη δική του ξεχωριστή γκαρνταρόμπα, μπορεί να ξεκινήσει κανοντας πειραματισμούς με την εμφάνισή του και επιλέγοντας ανάμεσα σε διαφορετικού τύπου ντυσίματα ανάλογα και με το δικό του lifestyle.

Σε κάποιους ταιριάζει το πιο αυστηρό επαγγελματικό look στην καθημερινότητά τους, με κλασσικά σχέδια ρούχων, σε ήπιους χρωματικούς συνδυασμούς. Άλλοι επιλέγουν έναν πιο χαλαρό ενδυματολογικό κώδικα, με εντονότερα χρώματα και πιο χαλαρή εφαρμογή στα ρούχα, π.χ. αέρινα φορέματα και φαρδιές παντελόνες. Υπάρχει ακόμα το αθλητικό στυλ, που επιλέγουν για την καθημερινότητά τους αρκετοί νέοι, με φόρμες, κολάν, φούτερ, αθλητικά παπούτσια, ρούχα άνετα πρωτίστως, που αν συνδυαστούν προσεκτικά και με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορούν να σταθούν σε κάθε σχεδόν περίσταση, ακόμα και στον επαγγελματικό χώρο. Και υπάρχουν πάντα και αυτοί που έχουν έντονη δημιουργική διάθεση και πειραματίζονται με έντονα χρώματα, διαφορετικές υφές, εκκεντρικά αξεσουάρ, ή που συνδυάζουν κομμάτια φαινομενικά αταίριαστα, ενδεχομένως με αναφορές σε διαφορετικές κουλτούρες και εποχές, δημιουργώντας έτσι ένα δικό τους ξεχωριστό στυλ, ανάλογο της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους.

Όποιο στυλ και να επιλέξετε, το επόμενο βήμα είναι να δείτε πώς αυτό προσαρμόζεται σε διαφορετικές περιστάσεις και εποχές. Η ψυχολογία των χρωμάτων μπορεί να αποτελέσει οδηγό για κάποιες επιλογές σας. Για παράδειγμα, το μπλε αντιπροσωπεύει την ηρεμία, την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη. Το μαύρο εκφράζει δύναμη, μυστήριο, επαγγελματισμό. Επίσης, δεν είναι τυχαίο πως ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες προσαρμόζονται και οι επιλογές χρωμάτων που κάνουμε. Πιο εύκολα θα επιλέξει κάποιος ένα σκούρο γκρι ή μπλε σύνολο το χειμώνα παρά την άνοιξη, καθώς τα σκούρα χρώματα ταιριάζουν με την μουντή ατμόσφαιρα αλλά δίνουν και έναν τόνο επισημότητας, ενώ το καλοκαίρι με τις μεγάλες φωτεινές μέρες και την πιο χαλαρή διάθεση, μας εμπνέει να διευρύνουμε τη χρωματική παλέτα και να φορέσουμε έντονα κίτρινα, πορτοκαλί κ.λπ. Νιώθουμε έτσι εναρμονισμένοι με το περιβάλλον γύρω μας. Εκτός από τα χρώματα, τα διαφορετικά υφάσματα και οι υφές παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση του στυλ μας και την προσαρμογή μας σε κάθε εποχή. Επίσης, τα παπούτσια, τα κοσμήματα και τα λοιπά αξεσουάρ δίνουν τον τόνο σε κάθε εμφάνιση. Έτσι, ανάλογα με τις εποχές, έρχονται και οι αλλαγές σε κάθε στυλ ντυσίματος. Το αυστηρό επαγγελματικό ντύσιμο του χειμώνα με τα ταγέρ και τα κοστούμια σε σκούρα χρώματα και βαριά υφάσματα, την άνοιξη και το καλοκαίρι αποκτά πιο χαλαρή μορφή, με λινά κοστούμια σε γήινους συνδυασμούς χρωμάτων. Το casual ντύσιμο, όταν φτιάχνει ο καιρός, εμπλουτίζεται με πιο έντονα χρώματα και αξεσουάρ, το αθλητικό λουκ που στα κρύα χαρακτηρίζεται από χοντρά φούτερ, μεγάλα μπουφάν και χοντρά αθλητικά παπούτσια την άνοιξη γίνεται πιο απλό και χαλαρό με τι-σερτ και σνίκερς. Έτσι, όποιο στυλ ντυσίματος κι αν έχετε, μπορείτε να το προσαρμόζετε στις διαφορετικές εποχές, διατηρώντας το ξεχωριστό στίγμα που δίνει για την προσωπικότητα και το lifestyle σας.

Δείτε ακόμη τις τάσεις της μόδας φέτος το καλοκαίρι

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top