Τάρτα με ρευστή σοκολάτα

ταρτα-σοκολάτα.jpg

Γλυκός πειρασμός που ρέει. Απολαύστε μια τάρτα με ρευστή σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά Για 8 άτομα

Υλικά

300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

300 γραμμ. βούτυρο

150 γραμμ. ζάχαρη

2 κουταλιές λικέρ γκραν μαρνιέ

6 αυγά

αλάτι, βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Προετοιμασία

Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει και ρίξτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα και προσθέστε τη στην κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικά.

Η ολοκλήρωση: Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24-26 εκ., πασπαλίστε τη με αλεύρι, ρίξτε μέσα την κρέμα σοκολάτας, κουνήστε λίγο τη φόρμα, βάλτε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε το γλυκό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Για το σερβίρισμα: Όταν βγάλετε την τάρτα από τον φούρνο, θα ξεφουσκώσει δημιουργώντας στο κέντρο μια πέτσα. Σερβίρετέ τη ζεστή στη φόρμα.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top