Οι ντομάτες και το θαυματουργό λυκοπένιο

852ef62141fd11b11152b9908cac6e40db5ca946.jpeg

Δείτε δύο σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας το λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι μια καροτενοειδής χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το κόκκινο χρώμα που έχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά. Θα το βρείτε κυρίως στις ντομάτες, αλλά και ως συμπλήρωμα διατροφής. ΄Σύμφωνα με τους ειδικούς το λυκοπένιο συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες αναφέρουν μείωση 10 έως 17%. (14) Για αυτόν τον λόγο, το λυκοπένιο θεωρείται γενικά ότι προάγει την υγεία της καρδιάς.

Ακόμη, σύμφωνα με μελέτες η ντομάτα και τα παράγωγά της προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη πιθανόν χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει. Επιπλέον, τα φλαβονοειδή που περιέχουν οι ντομάτες, οι πράσινες πιπεριές, και τα εσπεριδοειδή συνδέονται με ελαττωμένο κίνδυνο για καρκίνου μαστού. Προτιμήστε όμως να μαγειρεύετε τα λαχανικά στον ατμό καθώς με το μαγείρεμα στον ατμό προστατεύονται και τα συστατικά που θεωρούνται ότι διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης, για να είστε σίγουροι μπορείτε να λάβετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που να περιέχει λυκοπένιο.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top