12 εύκολες συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε ακόμα και χωρίς ρεύμα

louis-hansel-shotsoflouis-MlPD-AzZYMg-unsplash.jpg

Έπεσε το ρεύμα στο σπίτι σας ή συνέβη γενικό blackout η γειτονιά; Μην ανησυχείτε, με τις παρακάτω συνταγές που δεν θέλουν μαγείρεμα θα μείνετε χορτάτοι ακόμα και χωρίς ηλεκτρισμό.

Σκεφτείτε πράσινα

Όταν μιλάμε για φαγητά που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, η πρώτη σκέψη που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, είναι οι σαλάτες, τα φρούτα και τα λαχανικά. Μια πράσινη σαλάτα, δεν είναι μόνο ελαφριά, υγιεινή και δροσιστική, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να γίνει και κυρίως γεύμα αν της προσθέσετε λίγο κοτόπουλο ή μοσχάρι που σας έμεινε από χθες, ή μια κονσέρβα τόνου.

Σαλάτα Caprese

Η σαλάτα Caprese μαζί με τα φρέσκα φρούτα πάντα θα σας θυμίζουν το καλοκαίρι. Σε αυτή τη σαλάτα, μπορείτε να συνδυάσετε τα κλασικά υλικά της Caprese, τη μοτσαρέλα και την ντομάτα, μαζί με κάποια φρούτα, όπως ροδάκινο και μύρτιλο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσούτο για να την κάνετε πιο αλμυρή και γευστική.

Ανακατέψτε Γκασπάτσο

Η περίφημη κρύα σούπα Γκασπάτσο είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία της, καθώς μπορεί να φτιαχτεί χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά αλλά και κονσέρβες, αναλόγως με το τι έχετε εύκαιρο. Πειραματιστείτε με τα χορταρικά και τα μπαχαρικά και προσθέστε υλικά όπως οι ελιές, τα φασόλια και το τυρί.

Βασιστείτε στα φασόλια

Είναι εύκολο να στραφείτε προς τα φασόλια σε κονσέρβες, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, χωρίς να χρησιμοποιήσετε ρεύμα. Ειδικά αν έχετε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Προσθέστε λίγο καλαμπόκι κονσέρβας για χρώμα και έξτρα γεύση, και γαρνίρετε με λίγο ντρέσινγκ για σαλάτα.

Φτιάξτε ένα σεβίτσε

Το σεβίτσε, είναι ένα κλασικό πιάτο θαλασσινών που δεν χρειάζεται μαγείρεμα αλλά είναι πλούσιο σε γεύση και εύκολο στην προετοιμασία. Οι περισσότεροι μαρινάρουν σε όξινους χυμούς, π.χ. από λεμόνι, ή παραλείπουν αυτό το βήμα, χωρίς να κάνουν όμως έκπτωση στη γεύση.

Σαλάτα γαρίδας με λαχανικά

Βράστε λίγες γαρίδες σε ένα γκαζάκι, κόψτε και μερικά λαχανικά όπως μαρούλι, iceberg, σπανάκι, ρόκα και ντομάτα, και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να δημιουργήσετε μία πεντανόστιμη σαλάτα. Αν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις, προσθέστε και λίγη καυτερή σάλτσα για περισσότερη ένταση.

Φτιάξτε wraps

Αντί για τα κλασικά σάντουιτς, προμηθευτείτε μερικές αραβικές πίτες ή τορτίγιες, και προσθέστε τα υλικά της επιλογής σας για να φτιάξετε ένα ωραιότατο wrap. Μαρούλι, καλαμπόκι, κρεμμύδι, τόνος και λίγο γουακαμόλε συνδυάζονται ιδανικά μέσα σε μία πίτα.

Συνθέστε ένα πλατώ τυριών και αλλαντικών

Αν έχετε μεγάλη ποικιλία τυριών και αλλαντικών μέσα στο ψυγείο σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό πλατώ για να συνοδεύσετε το κρασί σας ιδανικά. Συνδυάστε τα τυριά και τα αλλαντικά με λίγα κριτσίνια, κράκερ, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή κομμένο αγγούρι και καρότο, για μια μεγαλύτερη γευστική ποικιλία.

Διαβάστε ακόμα: Χθεσινό φαγητό: Αυτές είναι οι 9 τροφές που δεν τρώγονται την επόμενη μέρα

Φρουτοσαλάτα

Επίσης ένα εξαιρετικά θρεπτικό και υγιεινό σνακ, είναι η φρουτοσαλάτα, με πολλά διαφορετικά φρούτα εποχής. Νεκταρίνια, ροδάκινα, σταφύλια, ανανάς, φράουλες και λίγο καρπούζι, συνθέτουν μια εξαιρετική φρουτοσαλάτα με άρωμα καλοκαιριού.

Πιάστε ένα αβοκάντο

Τα αβοκάντο παραμένουν για αρκετές μέρες εκτός ψυγείου, επομένως μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια όταν σας κοπεί το ρεύμα.

Καταφύγετε στις κονσέρβες

Το κρέας σε κονσέρβα μπορεί να σώσει τη μέρα όταν έχετε οργανώσει ένα οικογενειακό τραπέζι αλλά πάθετε blackout κατά την ώρα του μαγειρέματος. Τόνος, κοτόπουλο, σολομός και γαρίδες σε κονσέρβα αποτελούν σίγουρες επιλογές που πάντα πρέπει να έχετε στο ντουλάπι σας.

Κάντε μπάρμπεκιου

Αν το επιτρέπει ο καιρός, και είναι ακόμα μέρα έτσι ώστε να έχετε φως ακόμα κι αν δεν έχετε ρεύμα, ένα μπάρμπεκιου με κάρβουνα είναι η ιδανική λύση για τέτοιες περιστάσεις. Ανάψτε μια φωτιά και ψήστε κρέατα ή λαχανικά και θα συνειδητοποιήσετε ότι το ρεύμα δεν είναι και τόσο απαραίτητο τελικά!

Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top