Σοκολάτα: Μπορεί να προστατεύσει από Αλτσχάιμερ και να βοηθήσει στο αδυνάτισμα σύμφωνα με νέα έρευνα

Ανώνυμο-σχέδιο48.png

Μια χημική ουσία που βρίσκεται στη σοκολάτα που ονομάζεται θεοβρωμίνη έχει πολλά οφέλη για το σώμα και τον εγκέφαλο.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Zhengzhou στην Κίνα που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο Journal of Functional Foods  σχετικά με τη σοκολάτα.

Η χημική ουσία, που βρίσκεται στους κόκκους κακάο, είναι αντιφλεγμονώδης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Οι επιστήμονες λένε επίσης ότι η θεοβρωμίνη μπορεί να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία.

«Η θεοβρωμίνη έχει επιδείξει νευροπροστατευτικές ιδιότητες, δηλαδή, την ικανότητα πρόληψης νευρωνικής βλάβης και βελτιώσεις στην κινητική μνήμη και στις γνωστικές ρυθμιστικές λειτουργίες», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Δεδομένης της χαμηλής συχνότητας παρενεργειών και της ελάχιστης βλάβης στον ανθρώπινο οργανισμό σε κατάλληλες δόσεις, η θεοβρωμίνη και τα παράγωγά της υπόσχονται πολλά ως αποτελεσματικοί παράγοντες για την πρόληψη των διαταραχών που σχετίζονται με τον εγκέφαλο, παρουσιάζοντας σημαντικές προοπτικές στον ιατρικό τομέα», συνέχισαν.

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, η κατανάλωση σοκολάτας θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, επειδή η θεοβρωμίνη βοηθά το σώμα να διασπάσει τα λίπη.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top