Οι 10 διασημότεροι σχεδιαστές μόδας στον κόσμο

ralph_lauren.jpg

Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι σχεδιαστές μόδας και οι άγνωστες ιστορίες τους

Πίσω από τα όμορφες και μεγαλοπρεπείς δημιουργίες που έχουν φορεθεί από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα και τους πιο γνωστούς celebrities βρίσκονται κάποιοι ταλαντούχοι σχεδιαστές μόδας. Με τις μοναδικές δεξιότητες και τα ταλέντα τους, αιχμαλώτισαν τις καρδιές πολλών στη βιομηχανία της μόδας, ενώ οι δημιουργίες τους έγιναν έμπνευση για πολλούς ανθρώπους.

Παρά τα διάσημα ονόματά τους σε όλο τον κόσμο, συνήθως δε γνωρίζουμε τις ιστορίες πίσω από τις επιτυχίες τους.

  1. Ραλφ Λόρεν

  2. Τζόρτζιο Αρμάνι

  3. Τζίμι Τσου

  4. Ζαν-Πολ Γκοτιέ

  5. Μαρκ Τζέικομπς

  6. Ρομπέρτο Καβάλι

  7. Κάλβιν Κλάιν

  8. Βαλεντίνο Γκαραβάνι

  9. Μιούτσια Πράντα

  10. Ντομένικο Ντόλτσε & Στέφανο Γκαμπάνα

1. Ραλφ Λόρεν

Πριν γίνει διάσημος σχεδιαστής, εργαζόταν για χρόνια στη λιανική προτού προχωρήσει στη δημιουργία ενδυμάτων, αρωμάτων, αξεσουάρ, ακόμη και σειράς επίπλων. Το 1967, ίδρυσε την εταιρεία ένδυσης Ralph Lauren Corporation, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ενώ σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του αγγίζει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Τζόρτζιο Αρμάνι

Ο Giorgio Armani έχει αναγνωριστεί ως ο πρώτος σχεδιαστής μόδας στο κόκκινο χαλί, καθώς είναι πολύ δημοφιλής για τις κομψές ανδρικές δημιουργίες του. Αφού ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση το 1975, ο Αρμάνι δημιούργησε πολλά κοστούμια για ποδοσφαιριστές και Ολυμπιονίκες, ενώ σήμερα σχεδιάζει πολλά από τα φορέματα της Lady Gaga για πολλές επίσημες εκδηλώσεις όπως τα βραβεία MTV και Grammy. Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του είναι τα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

3. Τζίμι Τσου

Γεννημένος στη Μαλαισία, ο Choo κατόρθωσε με την εργατικότητα και την τεχνική του να δημιουργήσει τα πιο κομψά παπούτσια σε όλο τον κόσμο, ενώ το σχέδιό του πρωτοεμφανίστηκε στη Vogue. Το 1996 ιδρύθηκε η Jimmy Choo Ltd., η οποία τώρα πωλεί αξεσουάρ, τσάντες και αρώματα. Το The Richest υπολογίζει πως η καθαρή του περιουσία αγγίζει περίπου τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

4. Ζαν-Πολ Γκοτιέ

Θεωρείται ως ένας από τους πιο επιδραστικούς Γάλλους σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο, ενώ κατάφερε να αποκτήσει φήμη και να επιδείξει το εξαιρετικό στυλ των δημιουργιών του. Αφού σύστησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1982, τα έργα του κέρδισαν μεγάλη αναγνώριση, ενώ η καθαρή του περιουσία φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το The Richest.

5. Μαρκ Τζέικομπς

Πριν ο Jacobs ξεκινήσει να σχεδιάζει τη συλλογή του το 1986 και προτού παρουσιάσει επίσημα την ετικέτα Marc Jacobs, δούλεψε στο παρελθόν ως υπάλληλος αποθήκης στο Charivari, ένα κατάστημα ρούχων της Νέας Υόρκης. Μέχρι σήμερα, ο Jacobs διαχειρίζεται πάνω από 200 καταστήματα λιανικής σε όλο τον κόσμο, ενώ η καθαρή του περιουσία είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το The Richest.

6. Ρομπέρτο ​​Καβάλι

Δημοφιλής για το λαμπερά prints, τα δερμάτινα ρούχα και το denim, ο Roberto Cavalli είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές μόδας σε όλο τον κόσμο. Αφού ο Cavalli λάνσαρε το σήμα κατατεθέν του στη δεκαετία του 1960, ξεκίνησε να εργάζεται στη δημιουργία ανδρικών ενδυμάτων και γυαλιών, ενώ παρουσίασε τη σειρά Just Cavalli με εσώρουχα, αρώματα, κοσμήματα και αξεσουάρ. Σύμφωνα με το The Richest, η περιουσία του συγκεντρώνεται σε έως και 500 εκατομμύρια δολάρια.

7. Κάλβιν Κλάιν

Δημιούργησε τη δική του εταιρεία το 1968 αφού σπούδασε μόδα και εκπαιδεύτηκε στη σχεδίαση ρούχων. Σήμερα, τα κεντρικά γραφεία της Calvin Klein Inc. βρίσκονται στο κέντρο του Μανχάταν και ειδικεύονται στη δημιουργία αρωμάτων, κοσμημάτων και αθλητικών ενδυμάτων. Το The Richest εκτιμά ότι η καθαρή περιουσία του ανέρχεται στα700 εκατομμύρια δολάρια.

8. Βαλεντίνο Γκαραβάνι

Γνωστός ως Valentino, ο 89χρονος σχεδιαστής βρίσκεται στη βιομηχανία της μόδας πάρα πολλά χρόνια, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του. Στο παρελθόν εργάστηκε σε πολυτελείς οίκους μόδας, όπως ο Guy Laroche και ο Deese’s, ενώ αργότερα, κατά το 1960, ίδρυσε το Valentino Spa στην Ιταλία. Σήμερα, τα σχέδια του Valentino λατρεύονται από πολλές κυρίες διεθνώς λόγω του κομψού σχεδιασμού τους και του δημοφιλούς υφάσματος. Η καθαρή περιουσία του Garavani είναι περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το The Richest.

9. Μιούτσια Πράντα

Ήταν το 1970, όταν η Miuccia Prada προσχώρησε στην εταιρεία που ίδρυσε ο παππούς της. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κανείς δεν θα περίμενε ότι ένα μικρό κατάστημα δερμάτινων ειδών θα γινόταν ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα brands στον κόσμο. Σήμερα, η Prada διαχειρίζεται τεράστιες μετοχές στον κόσμο της μόδας συμπεριλαμβανομένων τσαντών, αποσκευών και παπουτσιών. Σύμφωνα με το Forbes, η Prada έχει καθαρή περιούσια τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

10. Ντομένικο Ντόλτσε & Στέφανο Γκαμπάνα

Ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana είναι οι δύο δημοφιλείς Ιταλοί σχεδιαστές μόδας που συνεργάζονται στην παραγωγή του πασίγνωστου οίκου μόδας Dolce and Gabbana από το 1985. Ξεκίνησαν, σχεδιάζοντας εσώρουχα, μαγιό και αρώματα, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκαν με υποδήματα, τσάντες και καλλυντικά. Η συνολική καθαρή αξία του οίκου φτάνει το ποσό των 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Born Rich.

Ο καθένας από τους παραπάνω δημιουργούς είναι μοναδικός στο ύφος των δημιουργιών του, ενώ η δημιουργικότητα και η επιμονή στις λεπτομέρειες είναι τα ταλέντα που μετέτρεψαν αυτούς τους καλλιτέχνες σε icons της μόδας παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα:

Μάσκα προσώπου: 8 συνταγές για να την φτιάξετε στο σπίτι

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top