9 μυστικά προστασίας από τον ήλιο

sunscreen.jpg

Με αυτές τις εννέα συμβουλές προστασίας από τον ήλιο μπορείτε να χαρείτε άνετα το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα

Αν το δέρμα σας είναι ταλαιπωρημένο ή αφυδατωμένο από τον ήλιο, περιποιηθείτε και ενυδατώστε το με ένα απαλό μασάζ με αιθέριο έλαιο βασιλικού.

Ορισμένα φάρμακα π.χ. αντιισταμινικά ευαισθητοποιούν την επιδερμίδα στον ήλιο και προκαλούν φωτοευαισθησία. Αν λαμβάνετε τέτοια φάρμακα καλό είναι να περιορίσετε την έκθεσή σας στον ήλιο και να βάζετε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Οι πανάδες συνήθως εμφανίζονται μετά το καλοκαίρι στο πρόσωπο καθώς στην εμφάνισή τους επιδρά η επίδραση της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Για να τις προλάβετε να προστατεύετε όταν είναι δυνατός ο ήλιος το δέρμα σας με αντιηλιακό με δείκτη υψηλής προστασίας.

Ο ήλιος και η θάλασσα ταλαιπώρησαν τα μαλλιά σας και αυτά έχουν χάσει την ελαστικότητα και τη λάμψη τους; Φτιάχνοντας ένα τονωτικό μείγμα κρόκο ενός αυγού με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά άσπρο οινόπνευμα 70 βαθμών και κάνοντας απαλό μασάζ θα ξαναβρούν τη λάμψη τους.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο στην περίπτωση που έχετε βγάλει έρπη καθώς αυτή μπορεί να τον επιδεινώσει.

Αποφύγετε την έκθεση στο κρύο ή τον ήλιο καθώς οι παράγοντες αυτοί μπορεί να επιδεινώσουν τον έρπη.

Μην χρησιμοποιείτε αποσμητικό στην παραλία. Η έκθεση στον ήλιο όταν φοράτε αποσμητικό είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σας.

Αν έχετε δερματικές αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα προτιμήστε αντιηλιακό σε κρέμα ή τζελ, χωρίς άρωμα και χρωστικές ουσίες, που είναι ιδανικό για επιδερμίδες επιρρεπείς σε αλλεργίες από τον ήλιο.

Γερμανοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tubingen υποστηρίζουν στο πλαίσιο παλαιότερης μελέτης τους ότι όσον αφορά στα παιδιά, η καλύτερη προστασία από τον ήλιο δεν είναι τα αντηλιακά, αλλά το ντύσιμο. Σύμφωνα με την έρευνα, το αντηλιακό δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί ως μέσο προστασία αλλά οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top