Επιστροφή από διακοπές: 8 χρυσές συμβουλές

back-to-work-after-vacation.jpg

Shot of a tired businesswoman napping at her desk with adhesive notes on her eyes

Είστε ακόμη σε mood διακοπών και πρέπει να επιστρέψετε στο γραφείο; Δείτε πώς θα το κάνετε πιο ανώδυνα

  1. Επιστρέψτε Τετάρτη ή Πέμπτη

Η νούμερο ένα συμβουλή που έχετε ίσως ακούσει από τους φίλους σας είναι να μην επιστρέψετε στη δουλειά την πρώτη μέρα μετά τις διακοπές. Ωστόσο, ο Δρ. Κρις Άλεν, ψυχολόγος και εκτελεστικός προπονητής της Insight Business Works , το κάνει ένα βήμα παραπέρα.

«Εάν είναι δυνατόν, επιστρέψτε Τετάρτη ή Πέμπτη», λέει ο Άλεν. «Τότε, πρέπει να περάσετε μόνο δύο ή τρεις ημέρες και έχετε το Σαββατοκύριακο ρεπό. Είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε ξανά στη δουλειά. Τα αεροπορικά ταξίδια είναι επίσης φθηνότερα μέσα στην εβδομάδα».

  1. Ξεκινήστε από την προηγούμενη μέρα

Προειδοποίηση: Το να μην πάτε στη δουλειά την επόμενη μέρα των διακοπών δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα την προηγούμενη μέρα.

Ο Jim Whitehurst, Διευθύνων Σύμβουλος της Red Hat, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού ανοιχτού κώδικα στον κόσμο, και συγγραφέας του The Open Organisation , προτείνει να χρησιμοποιήσετε την προηγούμενη Κυριακή για να «οργανώσετε ο,τι θέλετε να φέρετε σε πέρας εκείνη την δύσκολη πρώτη εβδομάδα».

«Στην πραγματικότητα, θα συνιστούσα να το κάνετε αυτό κάθε Κυριακή», λέει ο Whitehurst. «Χρειάζονται μόνο 15 ή 20 λεπτά, αλλά διαπιστώνω ότι λίγος προσχεδιασμός διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμά σας και σας βοηθάει να περάσετε λίγο πιο χαλαρά τον χρόνο σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας».

  1. Σηκωθείτε νωρίς (και ίσως διαλογιστείτε)

Εντάξει, επέστρεψες. Πηγαίνεις για ύπνο και βάζεις το ξυπνητήρι. Τι πρέπει, αν μη τι άλλο, να κάνετε διαφορετικά όταν ξυπνάτε την πρώτη μέρα, σε σύγκριση με αυτό που κάνετε τις κανονικές εργάσιμες ημέρες;

Ξυπνήστε νωρίς, προτείνει ο Nik Ingersoll , συνιδρυτής και CMO της Barnana, και ξεκινήστε τη μέρα σας με 30 έως 60 λεπτά διαλογισμού. «Καθορίστε τις προθέσεις και τα σχέδια σας για την ημέρα, την εβδομάδα, αλλά και τον μήνα ολόκληρο στο τέλος του διαλογισμού. Τότε βγείτε έξω και ξεκινήστε τη μέρα σας», λέει ο Ingersoll.

  1. Κάντε τη σωστή διατροφή

Θέλετε να μπείτε ξανά σε πρόγραμμα μετά τις διατροφικές ατασθαλίες που επιτρέψατε στον εαυτό σας όσο λείπατε διακοπές; (Στους περισσότερους από εμάς συμβαίνει!)

«Πηγαίνετε στο μπακάλικο είτε την ημέρα που θα επιστρέψετε στο σπίτι είτε την επόμενη μέρα και μαγειρέψτε μια παρτίδα υγιεινών τροφών ολικής άλεσης (χωρίς προσθήκη ζάχαρης!) για τις πρώτες μέρες σας», προτείνει η Diane Sanfilippo , συγγραφέας του best seller των New York Times . βιβλίο, Practical Paleo: A Customized Approach to Health and a Whole-Foods Lifestyle . «Αυτό θα διασφαλίσει τη συνέπεια του διατροφικού σας προγράμματος και θα σας αποτρέψει από το να παρεκκλίνετε».

  1. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να μάθετε τι συνέβη

Τώρα φτάνουμε στο γραφείο — ή τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Ίσως ήσασταν σε επαφή με τους συναδέλφους σας όλη την ώρα, ή ίσως στην πραγματικότητα καταφέρατε να έχετε… αποσυνδέσει την πρίζα.

Όπως και να έχει θα είστε ακόμη σε κάποιο Mood διακοπών. Πώς, λοιπόν, θα ανεβάσετε ταχύτητα γρήγορα και θα βρείτε τους εργασιακούς ρυθμούς σας και πάλι; Ο Leon Rbibo, Πρόεδρος του The Pearl Source , προτείνει να το κάνετε με ένα χρονόμετρο.

«Κάθομαι με κάθε έναν από τους βασικούς μάνατζέρ μου και βάζω 60 δευτερόλεπτα στο ρολόι», λέει ο Rbibo. «Μου παρέχουν τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να γνωρίζω για το τι συνέβη όσο ήμουν σε διακοπές. Όσα δεν μπορούν να ειπωθούν σε 60 δευτερόλεπτα, δεν είναι αρκετά σημαντικά για αρχή».

  1. Διαγράψτε ένα σωρό email

Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε κατακλυστεί από μηνύματα. Όταν επέστρεψα σπίτι την Παρασκευή, είχα περισσότερα από 2.700 μη αναγνωσμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου—παρά το γεγονός ότι τσέκαζα το email τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα όσο έλειπα. Πώς υποτίθεται ότι θα τα διαβάσετε όλα αυτά;

Σύντομη απάντηση: Δεν πρέπει να το κάνετε—ίσως μπορείτε απλώς να τα διαγράψετε.

Στις τελευταίες του διακοπές, ο Gene Caballero, συνιδρυτής της GreenPal , είπε ότι είχε 2.000 μη αναγνωσμένα email, αλλά «αντί να τα ταξινομήσω όλα, διέγραψα όλα όσα δεν είχαν συνημμένο και προχώρησα. Όσων ήταν πραγματικά σημαντικό το περιεχόμενο τους, μου έστειλαν ξανά email.”

  1. Εάν πρέπει να διαβάσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαβάστε τα με σειρά από την τελευταία προς την πρώτη

Μερικές φορές η καλύτερη συνταγή για την επίλυση ενός προβλήματος είναι μια αντίστροφη άποψη ενός διάσημου ρητού: «Μην κάνεις απλώς κάτι. Στάσου εκεί.”

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Kate Gulliver, Επικεφαλής Διαχείρισης Ταλέντου της Wayfair , προτείνει ότι εάν δεν πρόκειται να διαγράψετε απλώς τα email σας όπως προτείνει ο Caballero, τουλάχιστον να τα ελέγξετε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «LIFO [last in, first out], δώστε προτεραιότητα στα πρόσφατα email.”

«Βρίσκω ότι πολλά ζητήματα έχουν ήδη επιλυθεί μέχρι να επιστρέψω στο γραφείο», λέει. “Έτσι, το να ελέγξω πρώτα τα νεότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για μένα να δουλέψω.”

  1. Επικεντρωθείτε σε Μεγάλα Έργα

Άκουσα από πολλούς επιχειρηματίες, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι μου αρέσει περισσότερο η σχετική συμβουλή που άκουσα από δύο άτομα: Σκέψου τα μεγάλα ή τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα Είχαν ελαφρώς διαφορετικές αντιλήψεις για την ιδέα.

Πρώτον, ο Spencer X. Smith , σύμβουλος και πρώην αντιπρόεδρος πωλήσεων σε μια εταιρεία του Fortune 100, ο οποίος επίσης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, προτείνει να έχετε «τουλάχιστον δύο επιχειρηματικές ευκαιρίες υψηλής προτεραιότητας προγραμματισμένες αμέσως μόλις επιστρέψετε».

“Γιατί; Αντί να επιστρέψετε στη δουλειά με γκρίνια αυτές οι συναντήσεις θα σας ενθουσιάσουν και θα σας αναγκάσουν να μπείτε αμέσως στο… παιχνίδι. Αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί και την υπόλοιπη εβδομάδα», λέει.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top