10 προορισμοί ιδανικοί για βόλτα και περπάτημα στην πόλη

walkingthedog2.jpg

Η μετακίνηση από ένα αξιοθέατο στο άλλο μέσω τραμ, τρένου ή ταξί μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γνωρίσετε νέα μέρη.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι προορισμοί που είναι ιδανικοί για να περπατήσετε, μαθαίνοντας την πόλη.

Οι 10 προορισμοί

  1. Παρίσι
  2. Νέα Υόρκη
  3. Μαρακές
  4. Φλωρεντία
  5. Βανκούβερ
  6. Μελβούρνη
  7. Μπουένος Άιρες
  8. Ντουμπρόβνικ
  9. Βιεντιάν
  10. Βοστώνη

1. Παρίσι

Το Παρίσι είναι ένα ιδανικό για να ζήσετε σε χαλαρούς ρυθμούς, αν και μπορεί να χρειαστούν μέρες για να δείτε όλα τα αξιοθέατα της πόλης. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα και επισκεφθείτε το Λούβρο. Μπορεί επίσης να θέλετε να ξεκουραστείτε σε οποιοδήποτε από τα πολυάριθμα μπαρ και μπιστρό προτού επισκεφθείτε το εμβληματικό ορόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Άιφελ. Μην ξεχάσετε να περάσετε από τα στενά δρομάκια της Μονμάρτρης, που συγκαταλέγεται στα πιο ρομαντικά μέρη του Παρισιού.

2. Νέα Υόρκη

Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη των ΗΠΑ για περπάτημα. Περπατήστε από τους δρόμους του Μανχάταν και την πεζοδρομημένη Times Square ως τους εμβληματικούς δρόμους της Πέμπτης Λεωφόρου, τη γέφυρα του Μπρούκλιν και το Central Park.

3. Μαρακές

«Σπίτι» πολλών ιστορικών μνημείων στο Μαρόκο, το Μαρακές είναι πόλη ιδανική για να την εξερευνήσετε με τα πόδια. Περπατήστε στα ερείπια του παλατιού El Badi του 16ου αιώνα, στη γνωστή πλατεία Jemaa El-Fnaa όπου μπορείτε να δείτε φεστιβάλ, πάγκους με φαγητό και διασκεδαστές στο δρόμο, ενώ για μια ήσυχη, γαλήνια στιγμή, επισκεφθείτε τους όμορφους κήπους Menara στα δυτικά.

4. Φλωρεντία

Η Φλωρεντία είναι πόλη με πολλά ιστορικά αξιοθέατα που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ξεκινήστε από το διάσημο ορόσημο που είναι το Cattedrale de Santa Maria del Fiore προς τη γέφυρα Ponte Vecchio που γλίτωσε κατά τη διάρκεια των γερμανικών βομβαρδισμών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι την Piazzale Michelangelo στην οποία μπορείτε να δείτε την εκπληκτική θέα της ιταλικής πόλης και της γειτονικής Τοσκάνης. Τα πολυάριθμα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες είναι ιδανικά για να ξεκουράσετε τα κουρασμένα πόδια σας.

5. Βανκούβερ

Το Βανκούβερ μπορεί να είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στον Καναδά, αλλά είναι ο παράδεισος των περιπατητών. Ένας από τους διάσημους περίπατους της πόλης είναι κατά μήκος του False Creek που πηγαίνει στο νησί Granville, όπου οι επισκέπτες περνούν να αγοράσουν τοπικά και φρέσκα προϊόντα στη Δημόσια Αγορά. Άλλα ιδανικά σημεία της πόλης για περπάτημα είναι το Stanley Park, ένα πάρκο 1.000 στρεμμάτων, αλλά και η γέφυρα Lions Gate Bridge προς το Βόρειο Βανκούβερ.

6. Μελβούρνη

Η Μελβούρνη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ένα μέρος με αντιθέσεις όπου η βικτοριανή αρχιτεκτονική κρύβεται ανάμεσα στα αστικά πάρκα και τους αστραφτερούς ουρανοξύστες. Η θέα περπατώντας από τον ποταμό Yarra και το καταπράσινο τοπίο από τους Κήπους Alexandra προς τους υπέροχους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους είναι εκπληκτική. Περάστε από την ιστορική στοά της πόλης, τις μοντέρνες μπουτίκ, τα καφέ και τα μπαρ, ενώ το Eureka Skydeck 88 χαρίζει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη.

7. Μπουένος Άιρες

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι διάσημη για την πανέμορφη αρχιτεκτονική ευρωπαϊκού στιλ, την κουλτούρα και τις γειτονιές της. Αν είστε λάτρης της τέχνης, θα πρέπει να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος της γειτονιάς La Boca. Εκεί, υπάρχει το Caminito που μοιάζει με μουσείο του δρόμου με τα σπίτια του ζωγραφισμένα από τον ντόπιο καλλιτέχνη Quinquela Martin και τη Fundacion Proa, μια σύγχρονη ιδιωτική γκαλερί τέχνης. Από την άλλη, η Recoleta είναι η επιτομή των πολυτελών γειτονιών του Μπουένος Άιρες με τα υπέροχα πάρκα και τους δρόμους της, το Floralis Generica -ένα κινητό ατσάλινο γλυπτό λουλουδιών του αρχιτέκτονα Eduardo Catalano- αλλά και τον τόπο ταφής της Evita Peron, το Cementerio de la Recoleta.

8. Ντουμπρόβνικ

Το «Μαργαριτάρι της Αδριατικής», βρίσκεται στην Κροατία και ο κύριος δρόμος του είναι το Stradun, όπου υπάρχουν πολλά αξιοθέατα της πόλης, όπως το πανέμορφο σιντριβάνι του Onofrio, τα μεσαιωνικά τείχη, το παλιό γραφικό λιμάνι καθώς και το παλάτι Sponza του 16ου αιώνα. Ακόμη και έξω από τα σύνορα της Παλιάς Πόλης, το Ντουμπρόβνικ ενδείκνυται για περπάτημα, ενώ η χερσόνησος Lapad είναι must-see. Περπατώντας στην ακτογραμμή, θα δείτε ομορφιές, όπως την παραλία Copacabana, ενώ μια πεζοπορία στους λόφους του Velika I Mala Petka μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα.

9. Βιεντιάν

Η Βιεντιάν είναι η πρωτεύουσα του Λάος. Βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ, που αποτελεί ένα μείγμα ντόπιων, αλλά και γαλλικών πολιτισμών, ενώ είναι μια πανέμορφη πόλη για βόλτα, χάρη για τους δεντρόφυτους δρόμους της. Ξεκινήστε από το Pha That Luang, το πιο πολύτιμο μνημείο του Λάος, περπατήστε στο Patuxary Monument του οποίου ο σχεδιασμός βασίζεται στην Αψίδα του Θριάμβου του Pari και επισκεφθείτε τον ναό Sisaket. Για να ξεκουραστείτε, επιλέξτε ένα από τα πολλά πολυπολιτισμικά εστιατόρια της πόλης.

10. Βοστώνη

Η Βοστώνη είναι ένα μέρος με πολλά μονοπάτια που δείχνουν τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της πόλης. Must-see προορισμοί είναι το Boston Harborwalk, ένας πεζόδρομος μήκους 40 μιλίων, το πάρκο Christopher Columbus και το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης. Ακόμη, το Freedom Trail, το οποίο είναι 2,5 μίλια, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη κυρίως για τους λάτρεις της ιστορίας, αφού περιλαμβάνει το μνημείο Bunker Hill και το King’s Chapel. Μια παράκαμψη στην ιστορική γειτονιά στο Boston Beacon Hill είναι απαραίτητη, αφού το λιθόστρωτο σοκάκι στην Acorn Street που βρίσκεται εκεί είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Οι πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Ταξίδι: Τα 6 κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης

 

 

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top