Τα άγνωστα οφέλη της ζάχαρης

οφέλη-της-ζάχαρης.jpeg

Η ζάχαρη συχνά πιστεύεται ότι είναι ανθυγιεινή καθώς συνδέεται με ζητήματα όπως τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα του διαβητικού ασθενούς, την τερηδόνα και την παχυσαρκία. Ωστόσο, η ζωή χωρίς αυτή δεν θα ήταν ίδια για πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η μέτρια κατανάλωση ζάχαρης έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα εκπληκτικά οφέλη του που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε:

  1. Δίνει άμεση ώθηση στα επίπεδα ενέργειας

Η διάσπαση του σακχάρου οδηγεί στην παραγωγή γλυκόζης, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Η διατήρηση φρούτων ή γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε ενέργεια από τη φυσική ζάχαρη.

  1. Η φυσικά γλυκιά σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ικανότητας σκέψης σας

Η σοκολάτα είναι πηγή φυσικής ζάχαρης και άλλων συστατικών. Είναι πηγή αντιοξειδωτικών μαζί με φλαβανόλες κακάο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι φλαβανόλες του κακάο μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι φλαβανόλες του κακάο μας προστατεύουν από την καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων και συμβάλλουν στη δημιουργία συνδέσεων μέσα στον εγκέφαλο. Συνιστάται η κατανάλωση ελάχιστα επεξεργασμένης μαύρης σοκολάτας που περιέχει τα υψηλότερα επίπεδα φλαβανολών κακάο.

  1. Μας κάνει χαρούμενους

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη μας κάνει χαρούμενους καθώς πυροδοτεί μια έκρηξη ντοπαμίνης στον εγκέφαλό μας που μας χαροποιεί. Όταν είστε σε θλίψη, προσπαθήστε να φάτε ένα μπράουνι ή να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη στο τσάι σας. Αυτό σίγουρα θα φέρει μια θετική αλλαγή στη διάθεσή σας.

  1. Βοηθά στο να φωτίσετε τον τόνο του δέρματός σας

Τα προϊόντα περιποίσης του δέρματος μας δεν μπορούν να φροντίσουν περιοχές με σκληρό δέρμα, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη ως μέσο απολέπισης και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε πιο υγιές δέρμα.

  1. Η ζάχαρη βοηθά ακόμη και στην αποθήκευση ενέργειας

Η ζάχαρη παρέχει ενέργεια αφού η γλυκόζη μετατρέπεται σε ενέργεια για άμεση χρήση, το σώμα θα αποθηκεύσει μέρος της γλυκόζης ως ενέργεια που θα δεσμευτεί για αργότερα και θα την απελευθερώσει όταν είμαστε νηστικοί. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται γλυκογένεση.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top