Οι 10 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου!

4.jpg

Είναι νέοι και πλούσιοι για την ακρίβεια είναι οι 10 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου! Γνωρίστε τους…

  1. Αλεξάνδρα Άντρεν

Ηλικία: 22 ετών

$ 1,4B

Γεννημένη το 1996, η Alexandra Andresen είναι ο νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου από τη Νορβηγία. Είναι κληρονόμος και κόρη του Johan H. Andresen,   ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της νορβηγικής εταιρείας επενδύσεων Ferd που διαχειρίζεται αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου. Επενδύει ενεργά στο σκανδιναβικό χρηματιστήριο και σε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων.

  1. Katharina Andresen

Ηλικία: 23 ετών

$ 1,4B

Η Katharina Andresen είναι η  δεύτερη στη σειρά νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Η Andresen επίσης κληρονόμησε το 42,2% των συμμετοχών της Ferd.

  1. Gustav Magnar Witzoe

Ηλικία: 26 ετών

$ 3B

Ο Gustav Magnar Witzoe κατέχει σχεδόν το ήμισυ της SalMar ASA, μιας εταιρίας που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σολομού στον κόσμο. Η SalMar πρωτοστάτησε στην εκβιομηχάνιση της καλλιέργειας σολομού στη Νορβηγία. Το μερίδιο της εταιρείας του δόθηκε το 2013 από τον πατέρα του, Gustav Magnar Sr., ο οποίος την ίδρυσε το 1991. Επειδή ο πατέρας του εξακολουθεί να διευθύνει την εταιρεία, ο Gustav επενδύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων και της τεχνολογίας.

  1. Evan Spiegel

Ηλικία: 28 ετών

$ 2,2B

Ο Evan Spiegel είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Snap Inc., μιας εταιρείας φωτογραφικών μηχανών που έχει το Snapchat, μια υπηρεσία ανταλλαγής φωτογραφιών που παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών μεταξύ φίλων. Ο Spiegel σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου συναντήθηκε με τον σημερινό συνιδρυτή της εταιρείας και δισεκατομμυριούχο Μπόμπι Μέρφι.

Evan Spiegel

  1. Ludwig Theodor Braun

Ηλικία: 28 ετών

$ 1Β

Ο Ludwig Theodor Braun κατέχει το 10 τοις εκατό της εταιρίας ιατρικών συσκευών B. Braun Melsungen AG, η οποία ιδρύθηκε το 1839. Τότε η εταιρεία δεν  ήταν παρά ένα μικρό φαρμακείο που πωλούσε φυτικά φάρμακα, ενώ σήμερα αποτελεί μια μεγάλη εταιρεία ιατρικών οργάνων. Ο πατέρας του ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 1977.

  1. John Collison

Ηλικία: 28 ετών

$ 2.1B

Ο John Collison είναι ο ιδιοκτήτης και συνιδρυτής της Stripe, μιας εταιρείας που δημιουργεί λογισμικό για επιχειρήσεις που συνδέονται με ιστοσελίδες και εφαρμογές που υπόσχονται άμεση σύνδεση με πιστωτικές κάρτες και τραπεζικά συστήματα ώστε να γίνονται ευκολότερα οι όποιες πληρωμές. Ο ιρλανδός επιχειρηματίας επινόησε την ιδέα της Stripe με τον αδερφό του Patrick, όταν και οι δύο φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Μετά από έναν πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης, η εταιρεία αποτιμάται στο επιβλητικό ποσό 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες.

  1. Patrick Collison

Ηλικία: 30 ετών

 $ 2.1B

Αδελφός του John Collison, ο Patrick είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Stripe, της εταιρείας που επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τα άτομα να δέχονται εύκολα πληρωμή μέσω του Διαδικτύου. Στους μεγάλους επενδυτές της Stripe περιλαμβάνονται οι Elon Musk και Peter Thiel.

  1. Bobby Murphy

Ηλικία: 30 ετών

$ 2.1B

Ο Bobby Murphy είναι το άλλο μισό του συν-ιδρυτικού ζεύγους που λάνσαρε την Snap Inc. στην αγορά και κατέχει επίσης την εταιρεία. Ο Μέρφι σπούδασε μαθηματικά και πληροφορική στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

  1. Wang Han

Ηλικία: 30 ετών

856 εκατομμύρια δολάρια

Ο κ. Wang Han κληρονόμησε τον πλούτο που διαθέτει από τις μετοχές που κατέχει στην Junyao Air, μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Σαγκάη. Κληρονόμησε τις μετοχές από τον αποθανόντα πατέρα του, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο Juneyao, ο οποίος έχει επίσης επιχειρηματική δραστηριότητα στο λιανικό εμπόριο, την εκπαίδευση και τα τρόφιμα.

  1. Eva Maria Braun-Luedicke

Ηλικία: 31 ετών

Καθαρή αξία: $ 1,3B

Η Eva Maria Braun-Luedicke κατέχει το 12% της B. Braun Melsungen AG. Είναι ο ξάδελφη του Ludwig Theodor Braun, που βρίσκεται στον αριθμό 5 της λίστας μας. Η εταιρεία κατασκευάζει διαλύματα και χειρουργικά εργαλεία. Κάνει πωλήσεις άνω των 7,9 δισ. Δολαρίων!

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top