Η συνταγή για μανιτάρια αλά κρεμ είναι πολύ νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
Υλικά:
- 500 γρ μανιτάρια (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
- 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρετέ το για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει να εκπέμπει μυρωδιά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρετα τα για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αποβάλουν το νερό τους.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και μείνε στο μάτι του φούρνου για περίπου 5 λεπτά, ώστε η σάλτσα να ζεσταθεί.
- Αν η σάλτσα σου φαίνεται πολύ πυκνή, μπορείς να προσθέσεις λίγο περισσότερη κρέμα γάλακτος για να την αραιώσεις.
- Σερβίρετε τα μανιτάρια αλά κρεμ με φρέσκο μαϊντανό γαρνιρισμένο από πάνω (προαιρετικό).
Αυτή η συνταγή παρέχει μια υπέροχη σάλτσα αλά κρεμ με την πλούσια γεύση των μανιταριών. Μπορείς να την σερβίρεις πάνω από πάστα, ρύζι ή ψωμί. Καλή όρεξη!