Μανιτάρια αλά κρεμ

Μανιτάρια-αλα-κρεμ.jpg

Creamy mushroom sauce in a pan on a wooden rustic board on a dark background

Η συνταγή για μανιτάρια αλά κρεμ είναι πολύ νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Υλικά:

  • 500 γρ μανιτάρια (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Σε μια κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρετέ το για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει να εκπέμπει μυρωδιά.
  3. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρετα τα για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αποβάλουν το νερό τους.
  4. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και μείνε στο μάτι του φούρνου για περίπου 5 λεπτά, ώστε η σάλτσα να ζεσταθεί.
  5. Αν η σάλτσα σου φαίνεται πολύ πυκνή, μπορείς να προσθέσεις λίγο περισσότερη κρέμα γάλακτος για να την αραιώσεις.
  6. Σερβίρετε τα μανιτάρια αλά κρεμ με φρέσκο μαϊντανό γαρνιρισμένο από πάνω (προαιρετικό).

Αυτή η συνταγή παρέχει μια υπέροχη σάλτσα αλά κρεμ με την πλούσια γεύση των μανιταριών. Μπορείς να την σερβίρεις πάνω από πάστα, ρύζι ή ψωμί. Καλή όρεξη!

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top