Μάσκα προσώπου με αβοκάντο

maska.jpg

Ενυδατώστε το πρόσωπό σας με τη βοήθεια του αβοκάντο, φτιάχνοντας μία μάσκα προσώπου με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα σίγουρα και στη δική σας.

Σας προτείνουμε μία ενυδατική μάσκα προσώπου με βάση το αβοκάντο, την οποία μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Θα την παρασκευάσετε ως εξής: Αλέθετε το αβοκάντο στο μπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα-ένα τα υλικά.

Κάθε φορά που προσθέτετε κάποιο υλικό, χτυπάτε το μείγμα και αφού τα προσθέσετε όλα, τα χτυπάτε για ένα λεπτό.

Η μάσκα που φτιάξατε είναι για μία χρήση και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως.

Τα υλικά

  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Συγκεντρώνετε τα υλικά σας
  2. Καθαρίστε το αβοκάντο και αλέστε το στο μπλέντερ.
  3. Προσθέτετε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε πολύ καλά το μείγμα.
  4. Η ενυδατική μάσκα προσώπου είναι έτοιμη.

Πως το αβοκάντο ωφελεί το δέρμα σας

Το αβοκάντο, εκτός από νόστιμο φρούτο, προσφέρει πολλά οφέλη και στο δέρμα μας, χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Ας δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά:

Ενυδάτωση: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Επιπλέον, περιέχει υγιή λιπαρά οξέα, όπως το ελαϊκό οξύ και το λινελαϊκό οξύ, τα οποία ενισχύουν τον δερματικό φραγμό και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας.

Θρέψη: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, D και K, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος. Η βιταμίνη Α βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων, η βιταμίνη C στην παραγωγή κολλαγόνου, η βιταμίνη D στην προστασία από τις βλάβες του ήλιου και η βιταμίνη K στην επούλωση πληγών.

Αντιφλεγμονώδης δράση: Το αβοκάντο περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως η βιταμίνη E και τα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και στην ανακούφιση από δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση.

Προστασία από τις βλάβες του ήλιου: Το αβοκάντο περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη E και η λουτεΐνη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου, όπως οι ρυτίδες, οι κηλίδες και ο καρκίνος του δέρματος.

Επούλωση πληγών: Τα υγιή λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες στο αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της επούλωσης πληγών και εγκαυμάτων.

Αναζωογόνηση: Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική μάσκα προσώπου για να ενυδατώσει, να θρέψει και να αναζωογονήσει το δέρμα,  σύμφωνα με τη frezyderm.gr.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top