Μάνγκο: Το εξωτικό φρούτο με τα απίστευτα οφέλη

Ανώνυμο-σχέδιο73.png

Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που έχει το μάνγκο το καθιστούν ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας. Δείτε που μας κάνει καλό.

Τα μάνγκο αποτελούν μια σημαντική καλλιέργεια στην Ινδία εδώ και χιλιετίες. Σήμερα, αυτά τα πολύχρωμα, γλυκά φρούτα αποτελούν βασικό πυλώνα της ινδικής κουζίνας και είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Τα συγκεκριμένα φρούτα ζυγίζουν από μερικά γραμμάρια έως περισσότερα από 5 κιλά το καθένα, ανάλογα με την ποικιλία, σύμφωνα με το webmed.

Τι είναι το μάνγκο;

Είναι ένα από τα πιο γλυκά φρούτα. Στη Νότια Ασία, αποτελούν σημαντική τροφή στην παραδοσιακή ινδική αγιουρβεδική ιατρική για περισσότερα από 4.000 χρόνια.

Σήμερα, τα απολαμβάνουν σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να τα τρώνε με ασφάλεια με μέτρο.

Ανεξάρτητα από το είδος του μάνγκο που αγοράζετε, αυτά τα φρούτα προσφέρουν μερικά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Ενώ τα μάνγκο ήταν ιστορικά διαθέσιμα μόνο στο τέλος της ξηρής περιόδου, σήμερα μπορούν να βρεθούν στα παντοπωλεία όλο το χρόνο.

Οφέλη για την υγεία

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά στα μάνγκο μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Κ βοηθά στην αποτελεσματική πήξη του αίματός σας και βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση των οστών σας.

Τα μάνγκο είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για το σχηματισμό των αιμοφόρων αγγείων και του υγιούς κολλαγόνου, καθώς και για τη θεραπεία σας από διάφορες παθήσεις.

Χαμηλότερος κίνδυνος καρκίνου

Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, μια χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα των φρούτων.

Το βήτα-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό, ένα μόνο από τα πολλά που βρίσκονται στα μάνγκο.

Τα αντιοξειδωτικά στα μάνγκο έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα σας και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε καρκίνο.

Θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς

Τα μάνγκο είναι επίσης χρήσιμα για την υποστήριξη του καρδιαγγειακού σας συστήματος. Αποτελούν εξαιρετική πηγή μαγνησίου και καλίου, τα οποία συνδέονται με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τον φυσιολογικό σφυγμό.

Επιπλέον, είναι η πηγή μιας ένωσης γνωστής ως μαγγιφερίνης, η οποία οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή της καρδιάς.

Ενισχύουν την πεπτική υγεία

Τα εν λόγω φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του πεπτικού σας συστήματος. Προσφέρουν τόσο ενώσεις αμυλάσης όσο και διαιτητικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.

Οι ενώσεις αμυλάσης μπορούν να βοηθήσουν στη διάλυση άλλων τροφών στο στομάχι σας, διασπώντας δύσκολα άμυλα.

Εν τω μεταξύ, οι φυτικές ίνες στα μάνγκο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας από τα ισοδύναμα συμπληρώματα φυτικών ινών.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top