10 συμβουλές για λαμπερή επιδερμίδα και το καλοκαίρι

anti-aging-skincare.jpg

Το καλοκαίρι έφτασε για τα καλά, και μαζί με αυτό και όλα τα προβλήματα που προκαλεί στην επιδερμίδα μας. Το λιπαρό δέρμα γίνεται λιπαρότερο, τα σπυράκια και τα εξανθήματα κάνουν πιο εύκολα την εμφάνισή τους, η ακμή φουντώνει. Με λίγη όμως παραπάνω προσοχή στην καθημερινή μας περιποίηση μπορούμε να έχουμε λαμπερό δέρμα όλο το καλοκαίρι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για όμορφη και υγιή επιδερμίδα.

Οι 10 συμβουλές

  1. Φροντίδα προσώπου

  2. Χρησιμοποιείτε προϊόντα κατάλληλα για την εποχή

  3. Μείνετε στα βασικά

  4. Η σημασία του αντιηλιακού

  5. Φυσικές θεραπείες

  6. Μην ξεχνάτε τα μάτια και τα χείλη

  7. Δώστε σημασία στην υγιεινή

  8. Προσέξτε τη διατροφή σας

  9. Φορέστε υφάσματα που αναπνέουν

  10. Μη φοβάστε τον ήλιο.

1. Φροντίδα προσώπου

Το πρόσωπο χρειάζεται λίγη παραπάνω φροντίδα και ενυδάτωση το καλοκαίρι σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Είναι σημαντικό να το πλένετε συχνά για να απομακρύνετε τη σκόνη και τον ιδρώτα. Τουλάχιστον 3 με 4 φορές τη μέρα ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Δεν χρειάζεται κάθε φορά να χρησιμοποιείτε και σαπούνι, αλλά σίγουρα μια φορά τη μέρα, ενώ πολύ βοηθητική στην καθαριότητα του προσώπου είναι και η χρήση μιας μάσκας απολέπισης μία με δύο φορές τη βδομάδα.

2. Χρησιμοποιείτε προϊόντα κατάλληλα για την εποχή

Οι βαριές κρέμες του χειμώνα δεν είναι κατάλληλες για τους θερινούς μήνες. Τώρα είναι η εποχή για ελαφριές λοσιόν και σέρουμ που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Στις κανονικές επιδερμίδες ταιριάζουν  ενυδατικές με βάση το νερό, στις λιπαρές είναι προτιμότερες οι ενυδατικές σε μορφή τζελ, ενώ στις πολύ λιπαρές κάνει πολύ καλό ένα σπρέι με μεταλλικά στοιχεία. Επίσης, φυσικά ενυδατικά όπως γλυκερίνη και ροδόνερο κάνουν θαύματα για το δέρμα μας αν προστεθούν στο νερό του μπάνιου.

3. Μείνετε στα βασικά

Είναι μύθος πως το δέρμα δεν ξηραίνεται το καλοκαίρι. Μόνο και μόνο η εναλλαγή από κλιματιζόμενους σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ξηρότητα, όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά σε όλο το σώμα. Τα τρία βασικά βήματα καθαρισμού, τόνωσης και ενυδάτωσης κάθε βράδυ πριν τον ύπνο είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η πρόωρη γήρανση που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία.

4. Η σημασία του αντιηλιακού

Μην ξεχνάτε ποτέ το αντιηλιακό. Οι ακτίνες UV είναι βλαβερές όλο το χρόνο, αλλά πολύ περισσότερο το καλοκαίρι. Επιλέξτε μία αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30, που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας και να απορροφάται καλά. Απλώστε καλά στο δέρμα τουλάχιστον 20 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο, ενώ αν είστε στην παραλία μην παραλείπετε να ανανεώνετε το αντιηλιακό σας μετά από κάθε βουτιά.

5. Φυσικές θεραπείες

Μην υποτιμάτε τα παλιά γιατροσόφια της γιαγιάς. Υπάρχουν υλικά στην κουζίνα που μπορούν να κάνουν θαύματα για την επιδερμίδα. Η ντομάτα και ο χυμός λεμονιού είναι κάποια από αυτά, που χαρίζουν φρεσκάδα και στα πιο ταλαιπωρημένα δέρματα. Μπορείτε να βάλετε χυμό ντομάτας σε παγοθήκες, και να χρησιμοποιήσετε τα παγάκια αυτά για ένα ελαφρό μασάζ προσώπου. Το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

6.Μην ξεχνάτε τα μάτια και τα χείλη

Κατά τους θερινούς μήνες, όταν βγαίνετε έξω τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος καίει πιο πολύ, μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου και το ενυδατικό χειλών, καθώς είναι περιοχές του προσώπου με μεγάλη ευαισθησία, που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία.

7.Δώστε σημασία στην υγιεινή

Δύο ντους την ημέρα όχι μόνο θα σας διατηρήσουν φρέσκους και καθαρούς, αλλά θα βοηθήσουν και   στην καταπολέμηση του λήθαργου που φέρνει η ζέστη. Επίσης είναι απαραίτητο το ντους μετά από την πισίνα, για να απομακρυνθεί το χλώριο από την επιδερμίδα.

8.Προσέξτε τη διατροφή σας

Ό,τι τρώμε αντανακλάται και στην εμφάνισή μας. Τα βαριά φαγητά μάς κάνουν περισσότερο νωθρούς και προκαλούν και λιπαρότητα στο δέρμα. Προτιμήστε σαλάτες και φρούτα εποχής. Για σωστή ενυδάτωση, πίνετε 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα, αποφύγετε τα αναψυκτικά που έχουν ζάχαρη και πολλές θερμίδες, προτιμήστε στη θέση τους χυμούς λαχανικών ή κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη.

9.Φορέστε υφάσματα που αναπνέουν

Τα βαμβακερά και τα λινά είναι τα καταλληλότερα υφάσματα για την εποχή. Αποφύγετε τα στενά ρούχα που προκαλούν εφίδρωση, φαγούρα, ακόμα και δερματικούς ερεθισμούς.

10.Μη φοβάστε τον ήλιο

Τελευταίο, αλλά σημαντικό, μη φοβάστε την έκθεση στον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία συντελεί στην παραγωγή σεροτονίνης που είναι η ορμόνη που ανεβάζει τη διάθεσή μας. Απολαμβάνουμε λοιπόν τον ήλιο, πάντα με μια σωστή προετοιμασία για την φροντίδα της επιδερμίδας μας και την προστασία από τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας.

Καλό καλοκαίρι με ασφάλεια!

 

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top