Οι 10 πιο επικίνδυνοι κατά συρροή δολοφόνοι στην ιστορία

max-kleinen-ugdKmhDg1m8-unsplash.jpg

Από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη μέχρι τον δημοφιλή Τεντ Μπάντι, αυτοί είναι πιο διαβόητοι serial killers στον πλανήτη.

Ο κόσμος, δυστυχώς, είναι γεμάτος με κατά συρροή δολοφόνους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η μελέτη τους μέσα από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ, έχει γίνει η ένοχη απόλαυση και φετίχ των ανθρώπων. Λόγω των ακραία βίαιων πράξεων τους, αποκτούν στάτους διάσημου celebrity στην ποπ κουλτούρα.

Κατά συρροή δολοφόνοι όπως ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης και ο Τεντ Μπάντι είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Πάμε να δούμε τους πιο περιβόητους δολοφόνους που έχουν υπάρξει:

Οι 10 δολοφόνοι

  1. Τόμι Λιν Σελς

  2. Ο δολοφόνος του ποταμού Γκριν

  3. Ο Αυθεντικός

  4. Κυρία Bluebeard

  5. Τεντ Μπάντι

  6. Ο Night Stalker

  7. Ο γιατρός του θανάτου

  8. Το τέρας των Άνδεων

  9. Τζακ ο Αντεροβγάλτης

  10. Το Βαμπίρ του Μπρούκλιν

1. Τόμι Λιν Σελς

Ο Τόμι Λιν Σελς από το Τέξας, καταδικάστηκε για πολλούς στυγνούς φόνους μεταξύ του 1985 και του 1999. Μαχαίρωσε ένα 13χρονο κορίτσι 16 φορές. Συνελήφθη όταν μπήκε στο δωμάτιο ενός 10χρονου κοριτσιού, το μαχαίρωσε και το άφησε να πεθάνει. Ευτυχώς, το κοριτσάκι επέζησε και ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες, και τελικά κατάφεραν να πιάσουν αυτό το τέρας. Καταδικάστηκε σε θάνατο.

2. Ο δολοφόνος του ποταμού Γκριν

Ο Γκάρι Ρίτζγουεϊ έριχνε τα θύματά του στον ποτάμι Γκριν, εξ’ ου και το ψευδώνυμό του. Συνελήφθη το 2001, και τότε παραδέχθηκε ότι είχε δολοφονήσει τουλάχιστον 79 γυναίκες μεταξύ του 1980 και του 1990. Επειδή έδωσε στις αρχές όλες τις πληροφορίες που είχε για τους τόπους των εγκλημάτων και την τοποθεσία των πτωμάτων, γλίτωσε την θανατική ποινή και καταδικάστηκε για 49 φόνους ισόβια φυλάκιση.

3. Ο Αυθεντικός

Ο Εντ Γκέιν αποτέλεσε έμπνευση για πολλές κλασικές ταινίες τρόμου όπως το Ψυχώ και το Texas Chain Massacre. Με δύσκολη και τραυματική παιδική ηλικία, ομολόγησε ότι δολοφόνησε 2 γυναίκες και οι αρχές ανακάλυψαν μέρη από τα πτώματα καθώς και τα τρόπαια που έφτιαχνε ο ίδιος από τα κόκκαλα και το δέρμα τους. Αργότερα διαγνώσθηκε ως φρενοβλαβής και τελικά πέθανε σε ένα ινστιτούτο ψυχικής υγείας.

4. Κυρία Bluebeard

Η Belle Sorenson Gunness σκότωσε μερικούς από τους συντρόφους της, άντρες της, ακόμα και παιδιά, όλα αυτά για να λάβει χρήματα από τις ασφάλειες ζωής. Η Νορβηγοαμερικανή serial killer διέπραξε τα εγκλήματά της από το 1884 μέχρι το 1908 και η αστυνομία βρήκε το πτώμα της καμένο στο οικογενειακό της αγροτόσπιτο, μαζί με 11 ακόμα ανθρώπους.

5. Τεντ Μπάντι

Σίγουρα θα τον έχει πάρει το μάτι σας στην δημοφιλή σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix. Ο Τεντ Μπάντι είναι ίσως ο πιο γνωστός κατά συρροή δολοφόνος, με τα θύματά του να είναι γυναίκες. Τις απήγαγε, τις βίαζε και μετά τις διαμέλιζε και μερικές φορές κρατούσε τα κεφάλια τους για σουβενίρ. Εκτελέστηκε το 1989 αφού ομολόγησε σε 30 φόνους.

Διαβάστε ακόμα: Κοινωνιοπαθείς vs Ναρκισσιστές: 3 τρόποι να καταλάβετε τη διαφορά

6. Ο Night Stalker

Ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ ήταν διαβόητος για τις διαρρήξεις σε σπίτια και τις δολοφονίες των κατοίκων με διάφορα όπλα, πιστόλια, μαχαίρια, ακόμα και σίδερα. Ένα από θα θύματά του ήταν ένα 9χρονο κορίτσι. Χρησιμοποιούσε περίεργα σύμβολα για την υπογραφή του.

7. Ο γιατρός του θανάτου

Ο Harold Shipman ήταν ένας Άγγλος γιατρός και serial killer που έδρασε ανάμεσα στο 1972 και το 1998, όταν και σκότωσε περίπου 250 από τους ασθενείς τους με υπερβολικές, θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων. Έπειτα πλαστογραφούσε τις διαθήκες τους και κληρονομούσε την περιουσία τους. Καταδικάστηκε το 2000, αλλά αυτοκτόνησε 4 χρόνια μετά.

8. Το τέρας των Άνδεων

Ο Πέδρο Λόπεζ ισχυρίζεται ότι δολοφόνησε πάνω από 300 γυναίκες στην Νότια Αμερική. Περίπου 50 από τα θύματά του δεν ήταν πάνω από 12 ετών. Όταν συνελήφθη και ομολόγησε, θεωρήθηκε τρελός και ελευθερώθηκε το 1998 λόγω καλής συμπεριφοράς!

9. Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις σε αυτή την περίπτωση. Παγκοσμίως γνωστός για τις κατά συρροή δολοφονίες του σε ιερόδουλες του Λονδίνου το 1888, έκοβε το λαιμό τους και τους έβγαζε έξω τα έντερα και τα εσωτερικά όργανα. Το παράξενο είναι ότι η ταυτότητά του ποτέ δεν αποκαλύφθηκε.

10. Το Βαμπίρ του Μπρούκλιν

Ο Άλμπερτ Φις ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Καταδικάστηκε για τα εγκλήματα βιασμού, ανθρωποκτονίας και κανιβαλισμού. Έφαγε 3 παιδιά και ισχυρίστηκε ότι σκότωσε και άλλα 100. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει σε αυτή τη λίστα, είναι το γεγονός ότι έστειλε ένα γράμμα την μητέρα ενός εκ των θυμάτων του, περιγράφοντας όλη τη διαδικασία του φόνου, ακόμα και της απαγωγής και του κανιβαλισμού της κόρης της.

Photo by Max Kleinen on Unsplash

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top