Αυτά είναι τα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο

delfi-de-la-rua-A_InfAQM_lU-unsplash.jpg

Στα περισσότερα από τα παρακάτω πανεπιστήμια, έχουν φοιτήσει μερικοί από τους μεγαλύτερους ηγέτες του πλανήτη…

Η επιλογή του σωστού Πανεπιστημιακού ιδρύματος κατά την διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού, αποτελεί πάντα μια δύσκολη και αγχωτική υπόθεση. Καθώς, η επαγγελματική αποκατάσταση σήμερα βασίζεται κατά πολύ στην εκπαίδευση και τα πτυχία που έχει αποκτήσει κανείς, η σωστή επιλογή πανεπιστημίου μπορεί να διαδραματίσει νευραλγικό ρόλο στην μετέπειτα επαγγελματική ζωή του ατόμου. Πάντως, αν διαθέτετε πτυχίο από κάποιο από τα παρακάτω πανεπιστήμια, τότε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε πολλές ανοιχτές πόρτες και ευκαιρίες κατά την αναζήτηση εργασίας.
Τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο βρίσκονται ως επί το πλείστο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεντρώνοντας όχι μόνο την ελίτ των καλύτερων μαθητών, αλλά και των κορυφαίων καθηγητών. Σε πολλά από αυτά, έχουν φοιτήσει μερικοί από τους μεγαλύτερους ηγέτες παγκοσμίως.

Cambridge University, Αγγλία

Στην πόλη του Κέιμπριτζ, στεγάζεται το δεύτερο παλαιότερο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο, καθώς ιδρύθηκε το 1209 από ακαδημαϊκούς που είχαν φύγει από την Οξφόρδη. Όσον αφορά την ακαδημαϊκή του αξία, θεωρείται ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, με πάνω από 80 περιπτώσεις μαθητών που μετέπειτα στη ζωή τους κατέκτησαν το βραβείο Νόμπελ. Μερικοί από τους πιο γνωστούς μαθητές του Cambridge, υπήρξαν οι Σερ Ισαάκ Νεύτων, ο Σερ Φράνσις Μπέικον, ο Τζέιμς Γουάτσον και πολλοί άλλοι.

Harvard University, ΗΠΑ

Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λειτουργεί στη Μασαχουσέτη της Βοστώνης από το 1636, έχει πάρει το όνομά του από τον Τζον Χάρβαρντ και, παρόλο που αρχικά μαθήτευαν σε αυτό μόνο κληρικοί, κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα εγκαθιδρύθηκε ως κοσμικό πανεπιστήμιο. Στις αίθουσές του, έχουν φοιτήσει πολλοί μετέπειτα Πρόεδροι των ΗΠΑ, όπως ο Φράνκλιν Ρούσβελτ και ο Τζον Φ. Κέννεντυ, αλλά και αρκετοί διάσημοι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Τζακ Λέμον, η Νάταλι Πόρτμαν και ο Ματ Ντέιμον.

Yale University, ΗΠΑ

Το 3ο μεγαλύτερο σε ηλικία πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, ιδρύθηκε το 1701 στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ και είναι ιδιωτικό. Το Γέιλ, έχει αναγνωριστεί ότι διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη στον πλανήτη, και στα θρανία του έχουν κάτσει σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Τζωρτζ Μπους τζούνιορ, Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο Μπιλ Κλίντον, ο Πολ Νιούμαν, η Μέριλ Στριπ κ.ά.

ΜΙΤ, ΗΠΑ

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης γεννήθηκε από τις ανάγκες της συνεχώς αυξανόμενης εκβιομηχάνισης των Ηνωμένων Πολιτειών το 1861, στη Βοστώνη. Ενώ παλιότερα οι σπουδές που προσέφερε το ΜΙΤ είχαν να κάνουν κυρίως με τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική, πλέον έχει επεκταθεί στους τομείς της βιολογίας, των πολιτικών επιστημών, των οικονομικών, του μάνατζμεντ και των γλωσσολογικών επιστημών.

UCL, Αγγλία

Το Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1826 για τον κοσμικό πληθυσμό του Λονδίνου, ανεξαρτήτως της θρησκευτικής πεποίθησης και φύλου του καθενός, αντίθετα με τα περισσότερα πανεπιστήμια της εποχής που προσέφεραν μόρφωση μόνο σε κληρικούς.

University of Oxford, Αγγλία

Αναγνωρισμένο ως το μεγαλύτερο ηλικιακά πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ή περιεκτικά, η Οξφόρδη, πιστεύεται ότι λειτουργεί από τον 11ο αιώνα, καθώς δεν έχει βρεθεί η ακριβής ημερομηνία ίδρυσης. Σύμφωνα με τον θρύλο, το 1209 που ξέσπασε η διαμάχη μεταξύ φοιτητών και κατοίκων, πανεπιστημιακοί της Οξφόρδης κατέφυγαν βορειοδυτικά στην πόλη του Κέιμπριτζ, όπου ίδρυσαν το ομώνυμο πανεπιστήμιο που αναφέραμε παραπάνω. Τα δύο ιδρύματα έκτοτε λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε μαθητή να στείλει αίτηση και στα δύο σε μία χρονιά.

Imperial College London, Αγγλία

Το Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου ειδικεύεται στους κλάδους της τεχνολογίας, της ιατρικής και της επιστήμης. Θεωρείται ως ένα από τα πιο επιλεκτικά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, από το οποίο αποφοίτησαν επιστήμονες που έγιναν νομπελίστες μετέπειτα, ενώ σύμφωνα με την φετινή αξιολόγηση QS World Universities rankings, κατατάσσεται ως 9ο καλύτερο στον κόσμο.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top