Τα 10 πιο θανατηφόρα ζώα της Αυστραλίας

deadliest-dangerous-animals-800x416.jpg

Πίστεψε μας δεν θα ήθελες ποτέ να τα συναντήσεις μπροστά σου! Πρόκειται για τα πιο επικίνδυνα ζώα που υπάρχουν στην Αυστραλία. Αν σκοπεύεις να πας εκεί ταξιδάκι έχε το νου σου

1.Μέδουσα κουτί

Το τσίμπημα της σκοτώνει κυρίως ανθρώπους ενώ είναι γνωστό ως το πιο δηλητηριώδες θαλάσσιο ζώο. Βρίσκεται κυρίως στους βόρειους ωκεανούς της Αυστραλίας. Έχει περίπου 15 πλοκάμια σε κάθε γωνιά του σώματος και κάθε πλοκάμι έχει δηλητηριώδη κύτταρα. Τα πλοκάμια της είναι πολύ  ισχυρά. Εκτός από την πρόκληση βασανιστικού πόνου που διαρκεί για εβδομάδες, το δηλητήριο της μπορεί  να σταματήσει την καρδιά και να καταστρέψει τους πνεύμονες. Ακόμη, το δηλητήριο «τρώει» αργά-αργά το δέρμα. Δεν είναι τόσο εύκολα ορατές στο νερό λόγω του χρώματος τους, το οποίο είναι ανοιχτό μπλε και διαφανές.

2.Τσούχτρα irukandji

Είναι μια πιο τις δηλητηριώδεις μέδουσες αλλά και μια από τις μικρότερες. Το τσίμπημα της είναι συνήθως σχεδόν ανεπαίσθητο. Το σύνδρομο irukandji εκδηλώνεται συνήθως μετά από 30 λεπτά μετά το τσίμπημα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στην πλάτη, μυϊκούς πόνους, θωρακικό πόνο, έντονο πονοκέφαλο και εφίδρωση. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

3.Καρχαρίας ταύρος

Αυτός είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους καρχαρίες στον κόσμο. Οι καρχαρίες αυτού του είδους είναι επιθετικοί από τη φύση τους και ζουν κοντά σε τροπικές ακτές. Θεωρούνται οι πιο επικίνδυνοι καρχαρίες επειδή μπορούν να βρεθούν σε γλυκά νερά, ποτάμια και παραπόταμους, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να συναντήσουν ανθρώπους. Έχουν πάρει το όνομά τους από το κοντό ρύγχος τους.

4.Ανατολικό καφέ φίδι

Είναι γνωστό ως το είδος που είναι υπεύθυνο για τους περισσότερους θανάτους στην Αυστραλία. Τα φίδια αυτά έχουν μήκος περίπου 2 μέτρα και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, ειδικά τις ζεστές μέρες. Βρίσκονται κυρίως στην Ανατολική Αυστραλία σε ανοιχτά βοσκοτόπια και λιβάδια.

5.Κροκόδειλος θαλασσινού νερού

Βρίσκονται κυρίως σε όλο το βόρειο τμήμα της Αυστραλίας. Οι συγκεκριμένοι κροκόδειλοι αποτελούν τα μεγαλύτερα ερπετά στη γη και μπορούν να φθάσουν πάνω από 1.000 κιλά. Το μήκος τους φθάνει τα 6 έως 7 μέτρα και κυρίως τρώνε μικρά ψάρια, πουλιά και χελώνες, αλλά μπορούν επίσης να κυνηγούν πολύ μεγαλύτερα θηράματα όπως χοίρους και βουβάλια.

6.Αράχνη – χωνί του Σίδνεϊ

Διαθέτουν ένα εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο το οποίο είναι γνωστό για την ταχεία δράση του. Πριν από την ανακάλυψη του αντίδοτου το 1981 ήταν υπεύθυνη για τους περισσότερους θανάτους από δαγκώματα εντόμων και αρθροπόδων. Βρίσκονται κυρίως στην ανατολική ακτή και τα υψίπεδα της Αυστραλίας. Το τσίμπημα της σκοτώνει μέσα σε δύο ώρες αν δεν υπάρξει άμεση ιατρική αντιμετώπιση. Η συγκεκριμένη αράχνη αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη για τους κατοίκους του Σίδνεϊ.

7.Μπλε χταπόδι

Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο θαλάσσιο ζώο. Βρίσκεται στην Αυστραλία και την ανατολική Ινδονησία. Το δάγκωμα αυτού του χταποδιού μπορεί να φαίνεται ελαφρύ και ανώδυνο, αλλά μετά από 5 λεπτά το θύμα αρχίζει να αισθάνεται μούδιασμα, εξασθενημένους μύες, αναπνευστικές δυσκολίες, ναυτία και έμετο. Μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

8.Καρχαρίας τίγρης

Συνήθως βρίσκεται κοντά στην ακτή σε εύκρατα νερά. Το μήκος τους φθάνει κατά μέσο όρο τα 3,25 μέτρα, ενώ ζυγίζουν 385 έως 909 κιλά. Είναι ένας μοναχικός κυνηγός, που κυνηγά συνήθως το βράδυ. Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία έχει λάβει το όνομά του από τις λωρίδες που έχει στο σώμα του. Τρώει κυρίως τα ψάρια, φώκες και χελώνες.

9.Κωνοειδές σαλιγκάρι

Λέγεται ότι το τσίμπημα από αυτό το σαλιγκάρι θα μπορούσε να σκοτώσει πολλούς ενήλικες ανθρώπους. Το δηλητήριό του περιέχει νευροτοξίνες που επηρεάζουν την ομιλία και την ικανότητα όρασης. Βέβαια ο τελευταίος θάνατος από ένα κωνοειδές σαλιγκάρι που καταγράφηκε στην Αυστραλία ήταν το 1935.

Παράκτιο ταϊπάν

Πρόκειται για ένα πολύ δηλητηριώδες είδος φιδιού. Βρίσκεται κυρίως στη Βόρεια και την Ανατολική Αυστραλία. Είναι ένα υπερβολικά μεγάλο φίδι και το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι στην Αυστραλία. Διαθέτει τους μακρύτερους κυνόδοντες που θα μπορούσε να έχει ένα φίδι. Το μήκος του φθάνει από 1,5 έως 2 μέτρα.

 θανατηφόρα-ζώα,Αυστραλία, καρχαρίας, φίδι, τσούχτρα, μέδουσα, τσίμπημα, αράχνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πως λειτουργούν τα σχολεία στον υπόλοιπο κόσμο

Ποιά σαλάτα από την Ιταλία ενισχύει τη μνήμη;

Crash test στους καφέδες του κόσμου. Ποιοί πίνουν περισσότερο;

Μυστικά αδυνατίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη

Ποιος λαός είναι πιο κολλημένος με την TV;

Αν και Σκοτσέζοι σου λένε να μην δίνεις σημασία στα λεφτά

5 πολυτελέστατα εναλλακτικά (και μαγευτικά) ξενοδοχεία

5 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ζευγάρια

 

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top