Καλοκαιρινή συνταγή: Γίγαντες στο φούρνο

e9536486-c89e-4d93-ad85-878130e0dddd.jpg

Δοκιμάστε μια καλοκαιρινή παραλλαγή του κλασικού ελληνικού πιάτου, πλούσιο σε πρωτεΐνη και φτωχό σε λιπαρά: γίγαντες στο φούρνο!

Υλικά

150 γρ. φασόλια γίγαντες

5 πικάντικα λουκανικάκια κοκτέιλ

3 αποφλοιωμένα ντοματάκια

2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 φύλλα φασκόμηλο

1 κουταλιά hot κέτσαπ

1/2 κύβο λαχανικών

πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένετε και έπειτα μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Έπειτα τα ρίχνετε στην κατσαρόλα (με το νερό που τα μουσκέψατε), συμπληρώνετε με νερό (4-5 εκ. πάνω από την επιφάνειά τους) και τα βράζετε. Μην τα αφήσετε όμως να βράσουν πολύ για να μη λιώσουν.

  2. Έπειτα, αφού τα στραγγίσετε, τα ρίχνετε σ’ ένα ταψί στρώνοντάς τα ομοιόμορφα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το φασκόμηλο και τα λουκανικάκια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρετε το μείγμα για 2-3 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και βράζετε για 2 λεπτά.

  3. Λιώνετε τον κύβο λαχανικών σ’ ένα φλιτζάνι με καυτό νερό. Έπειτα προσθέτετε στο ζωμό λαχανικών την κέτσαπ, πασπαλίζετε με πιπέρι και ανακατεύετε. Περιχύνετε τα φασόλια με το μείγμα και τα ψήνετε για 30 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C.

Share this post

PinIt
submit to reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top