Οι καλύτερες βιταμίνες για την αρθρίτιδα

βιταμίνες-για-την-αρθρίτιδα.jpg

Αν πάσχετε από αρθρίτιδα ή αν θέλετε να την προλάβετε δείτε ποιες βιταμίνες δεν πρέπει να σας λείπουν

H αρθρίτιδα δεν μια ασθένεια που έχει σχέση με τους ηλικιωμένους. Μπορεί να επηρεάσει γυναίκες κάθε ηλικίας, ακόμη και την παιδική ηλικία. Στην πραγματικότητα περίπου 3 στους 5 ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα είναι κάτω των 65 ετών. Η αρθρίτιδα είναι η νούμερο 1 αιτία αναπηρίας στις ΗΠΑ, επηρεάζοντας 43 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σε 60 εκατομμύρια μέχρι το 2020.

Βιταμίνες Ε και D για τον πόνο

Η Βιταμίνη Ε ανακουφίζει από τον πόνο της αρθρίτιδας καλύτερα κι από ένα παυσίπονο ή ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Έρευνες έδειξαν ότι η οστεοαρθρίτιδα ήταν 3 φορές υψηλότερη σε ανθρώπους με χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D. Έτσι, η λήψη ενός πολυβιταμινούχου σκευάσματος που χορηγεί 100% της ΣΗΔ μιας βιταμίνης D είναι μια καλή ιδέα.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, οι άνδρες που λάμβαναν  500mg-1000mg την ημέρα είχαν κατά 17% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας, ενώ οι άνδρες που έπαιρναν από 1000mg-1500mg ημερησίως είχαν 34% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρθρίτιδα. Τέλος, όσοι λάμβαναν πάνω από 1500mg ημερησίως είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν αρθρίτιδα.

 

Βιταμίνη C για την οστεοαρθρίτιδα

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες ανθρώπων που έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα. Βρήκαν ότι εκείνοι που λάμβαναν περισσότερα από 200 mg βιταμίνης C ημερησίως, είχαν 3 φορές λιγότερες πιθανότητες να επιδεινωθεί η ασθένεια, σε αντίθεση μ΄ εκείνους που έπαιρναν λιγότερα από 120 mg την ημέρα.

Προτιμήστε θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι βιταμίνες Ε, Β6 και ψευδάργυρο το κάνουν. Ο οργανισμός σας με αυτές τις θρεπτικές ουσίες θα είναι ικανός να καταπολεμήσει τις μολύνσεις και τις χρόνιες ασθένειες αποτελεσματικά. Αν η διατροφή σας υστερεί σε αυτές τις ισχυρές θρεπτικές ουσίες, τότε να λαμβάνετε ένα υποκατάστατο με 2 mg βιταμίνης Β6 και 15 mg ψευδαργύρου, ποσότητες που περιέχονται στα περισσότερα πολυβιταμινούχα σκευάσματα.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top