Αυνανισμός: 5 λόγοι που κάνει καλό στην υγεία

d34929d220cd41aab8d65a877798f553.jpg

Τι λέει η ιατρική για τον αυνανισμό; Αυτοί είναι 5 “υγιείς” λόγοι για να αυνανίζεστε….

Όταν σκέφτεστε την σεξουαλική ικανοποίηση, σίγουρα το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, είναι ένα ζευγάρι ανθρώπων. Στην πραγματικότητα όμως, αποτελεί μύθο ο ισχυρισμός ότι το σεξ γίνεται απαραίτητα με κάποιον παρτενέρ. Ο αυνανισμός είναι μια σεξουαλική πράξη από μόνος του, και αποτελεί σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής. Και σας κάνει καλό, σύμφωνα με γιατρούς και σεξολόγους. Πάμε να δούμε τους λόγους που αποδεικνύουν ότι είναι υγιεινό να αυνανίζεστε:

Ο αυνανισμός απελευθερώνει το στρες

Αν το στρες έχει αρχίσει να διογκώνεται, ίσως είναι η στιγμή να κάνετε ένα διάλειμμα και να αυνανιστείτε. Ο αυνανισμός σας επιτρέπει να συγκεντρώνεστε σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, γεγονός το οποίο σας βοηθάει να ηρεμήσετε. Το σεξ, σε κάθε του μορφή, μεταξύ των οποίων και ο αυνανισμός, εκκρίνει ντοπαμίνη στον οργανισμό, μία χημική ένωση που απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο και δημιουργεί το αίσθημα της ευχαρίστησης. Όσο κάνετε σεξ, οι ενδορφίνες απελευθερώνονται, οι οποίες δίνουν την αίσθηση ότι είστε καλά. Προσοχή όμως: μη βασίζεστε στον αυνανισμό για να αποδράσετε από το στρες, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε εθισμό.

Διαβάστε ακόμα: 8 μυστικά για καλύτερο σεξ απόψε!

Ο αυνανισμός μετριάζει τις έμμηνες κράμπες

Όταν η γυναίκα βρίσκεται στην έμμηνο ρύση της, συνήθως δεν νιώθει καλά. Ο αυνανισμός, είναι μια πράξη που μπορεί να βοηθήσει και να μετριάσει τα αρνητικά συμπτώματα της περιόδου, ενώ οι ορμόνες που απελευθερώνονται βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Με προσοχή όμως, γιατί η μυϊκές αυτές συσπάσεις, μπορούν να εντείνουν το αίσθημα της έμμηνου κράμπας που νιώθετε. Πειραματιστείτε, ακούστε το σώμα σας και βρείτε το τι σας ταιριάζει και σας βολεύει.

Ο αυνανισμός σας φέρνει σε επαφή με τη σεξουαλικότητά σας

Αν ποτέ δεν καταλάβατε γιατί όλοι θεωρούν τόσο σημαντικό το σεξ, και οι ίδιοι θέλετε να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή, ο αυνανισμός, είναι ένας ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε. Οι σεξολόγοι και οι σεξοθεραπευτές προτείνουν σε γυναίκες που δεν είχαν ποτέ οργασμό, να ξεκινήσουν με τον αυνανισμό. Ο αυνανισμός τους φέρνει κυριολεκτικά σε επαφή με τα γεννητικά τους όργανα, και με το πώς είναι η σεξουαλική ευχαρίστηση. Αυτός ο ασφαλής και ελεγχόμενος τρόπος να πειραματιστείτε με τη σεξουαλικότητά σας, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το πώς λειτουργεί ακριβώς το σεξ και το τι προσφέρει στον άνθρωπο.

Ο αυνανισμός σας βοηθάει να φτάσετε σε οργασμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας

Αν δυσκολεύεστε να έρθετε σε οργασμό όταν κάνετε σεξ με τον/την παρτενέρ σας, ίσως πρέπει πρώτα να πειραματιστείτε λίγο μόνοι σας. Ο αυνανισμός μπορεί να σας μάθει ποια είναι τα «κουμπιά» σας, δηλαδή να καταλάβετε τι αρέσει περισσότερο στο σώμα σας, έτσι ώστε να το επαναλάβετε κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Βέβαια, από την αντίθετη πλευρά, ο αυνανισμός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή αν εξαρτάται αποκλειστικά από το πορνό ή απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες, που δεν μπορούν να επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ο αυνανισμός βοηθάει με την αϋπνία

Αν βρείτε τον εαυτό σας στο κρεβάτι, αργά το βράδυ να βλέπει τηλεόραση, επειδή δεν σας παίρνει ο ύπνος, ίσως είναι η ώρα να δοκιμάσετε τον αυνανισμό. Θεωρείται ότι ο αυνανισμός μπορεί να λειτουργήσει και ως υπνωτικό χάπι, καθώς βοηθάει στη χαλάρωση, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση μέσω της απελευθέρωσης ορμονών.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top