Συνταγές για 3 ξεχωριστούς καφέδες που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά

συνταγές-για-καφέ.png

 Δείτε τον καφέ αλλιώς… Φτιάξτε ένα καφεδάκι και απολαύστε το όπως δεν το έχετε απολαύσει ποτέ

Espresso με tonic

Θα χρειαστείτε: 30 ml εσπρέσο, tonic water για συμπλήρωση, πάγο, και ένα κομμάτι λάιμγια γαρνίρισμα

Βράζετε 30 ml εσπρέσο και μετά αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Ρίξτε σιγά σιγά από πάνω ένα μεγάλο ποτήρι tonic water με άφθονο πάγο. Γαρνίρετε με ένα λάιμ, αν θέλετε, πριν το σερβίρετε.

Δείτε πώς να φτιάξετε… καφέ βουτύρου:

Παρασκευάστε περίπου 1 φλιτζάνι (8–12 ουγγιές ή 237–355 ml) καφέ.

Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο ή επιλέξτε ένα είδος βουτύρου με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη, εάν δεν τρώτε κανονικό βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει αφρώδες latte.

Καφές με μανιτάρια

Για να φτιάξετε ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ με μανιτάρια, θα χρειαστείτε 100% κόκκους Arabica, εκχύλισμα μανιταριών σε σκόνη, σιρόπι σφενδάμου, σκόνη κακάο (προαιρετικά), κανέλα, θαλασσινό αλάτι και γάλα χωρίς γαλακτοκομικά. Ξεκινήστε θερμαίνοντας το νερό σας περίπου στους 90ºC (είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυτή τη θερμοκρασία αντί να βράζετε νερό). Στη συνέχεια, προσθέστε τον καφέ και την κανέλα σε ένα φίλτρο και ρίξτε το ζεστό νερό μέχρι να στάξει στο φλιτζάνι ή την κούπα σας.

Σε ένα μικρό μπλέντερ προσθέστε τη σκόνη μανιταριών, το σιρόπι σφενδάμου, τη σκόνη κακάο (προαιρετικά), την κανέλα και το θαλασσινό αλάτι. Στη συνέχεια ζεστάνετε κάποιο υποκατάστατο γάλακτος πριν το προσθέσετε στο μπλέντερ μαζί με τον εσπρέσο ή τον κανονικό καφέ σας. Τέλος, ανακατέψτε τα πάντα μαζί σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 30 δευτερόλεπτα – 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψουν και να αναμειχθούν καλά.

Καφέ με κάρδαμο

Οι άραβες παρασκευάζουν τον καφέ τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Βάζουν λίγο κάρδαμο. Φτιάξτε λοιπόν ένα φλιτζανάκι ελληνικό καφέ (ή ακόμη και εσπρέσσο αν προτιμάτε) και ρίξτε μέσα λίγο κάρδαμο σε σκόνη περίπου 1/4 κουταλιά του γλυκού. Αν θέλετε να είναι έντονη η μυρωδιά και η γεύση του κάρδαμου προσθέστε το στο τέλος, διαφορετικά βάλτε το να ζεσταθεί μαζί με τον καφέ. Το κάρδαμο θα το βρείτε συσκευασμένο στα σούπερ Μάρκετ σε μορφή σκόνης. Για τον παγωμένο καφέ μπορείτε να προσθέσετε την ίδια ποσότητα στο σέικερ.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top