Φυσικές λύσεις υγείας και γιατροσόφια από την Ιταλία

giatrosofia-fisikes-liseis.jpg

Απόκτησε λευκά δόντια (με φυσική λύση ), πρόλαβε τον καρκίνο, ανακουφίσου από τα εγκαύματα, τον πονόδοντο και τον πόνο στο αυτί

Απόκτησε λευκά δόντια με μια φυσική λύση

Μια απλή μέθοδος που σίγουρα θα σε αφήσει με φρέσκια αναπνοή και ένα λευκό χαμόγελο. Πάρε μια δέσμη φύλλων φασκόμηλου και τρίψε τα στα δόντια σου. Η επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτή τη μέθοδο φαίνεται λογική:  οι ειδικοί από την Ιταλία εξηγούν ότι το φασκόμηλο έχει στυπτικές, αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Κόψε τα γλυκά και πρόλαβε τον καρκίνο

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν πολλά γλυκά παρουσίαζαν υψηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού. Η μελέτη συγκέντρωσε στοιχεία περισσοτέρων  από 2500 γυναίκών με καρκίνο του μαστού, και άλλων τόσων  που δεν είχαν καρκίνο. Οι συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με την κατανάλωση γλυκών (κέικ, μπισκότα, παγωτό) και σακχάρων (ζάχαρη, μέλι, μαρμέλαδες, σοκολάτα). Οι γυναίκες στην ομάδα με την υψηλότερη κατανάλωση εμφάνιζαν 19 % περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με όσες έκαναν χαμηλότερη κατανάλωση. Ενώ εκείνες που είχαν την υψηλότερη κατανάλωση σακχάρων είχαν και αυτές 19% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Οι ερευνητές καταλήγουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ καρκίνου του μαστού και  κατανάλωσης γλυκών τροφών που ανεβάζουν τα επίπεδα ινσουλίνης. Η κατανάλωση γλυκών έχει συσχετιστεί και με άλλες μορφές καρκίνου, όπως των ωοθηκών, στο πάγκρεας και του παχέος εντέρου.

Ελαιόλαδο για τα εγκαύματα

Θα ήταν αδύνατο ένα άρθρο με συμβουλές από την Ιταλία για την υγεία να μην περιλαμβάνει το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο καταναλώνεται κατά κόρον στην Ιταλία και αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μεσογειακής διατροφής. Η ελιά και το  λάδι χρησιμοποιούνται όλες τις εποχές και επίσης μπορούν να χρησιμεύσουν για τη θεραπεία μιας μεγάλης ποικιλίας παθήσεων συμπεριλαμβανομένων και των εγκαυμάτων. Οποιαδήποτε ιταλίδα γιαγιά θα σου πει ότι η εφαρμογή ελαιολάδου σε ένα ελαφρύ κάψιμο μπορεί να μετριάσει τον πόνο και να μειώσει τα σημάδια. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για πιο σοβαρά εγκαύματα, το ελαιόλαδο δεν θα βοηθήσει καθώς χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια.

Ψωμί για τη στομαχική καούρα

Ίσως αυτό το γιατροσόφι να σου φανεί περίεργο καθώς το λευκό ψωμί αναφέρεται συχνά σε λίστες τροφίμων που προκαλούν καούρα. Κι όμως λειτουργεί λένε οι Ιταλοί. Ποια είναι η επιστημονική εξήγηση δεν είμαστε σίγουροι. Ωστόσο, οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να καταπολεμά την καούρα καθώς απορροφά τα υπερβολικά γαστρικά υγρά.

Τα κρεμμύδια μπορεί να απαλύνουν τον πόνο στο αυτί

Μην εκπλήσσεσαι! Τα κρεμμύδια, που βρίσκονται σε κάθε ιταλικό ντουλάπι κουζίνας, σίγουρα έχουν και κάποια θεραπευτική αξία. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, φαίνεται να έχει μια σταθερή επιστημονική βάση. Η συνταγή είναι απλή αλλά συμβουλέψου και  έναν ΩΡΛ πριν τη δοκιμάσεις: πέρνουμε ένα κρεμμύδι και το κόβουμε στη μέση, έπειτα το ζεσταίνουμε με λίγο ζεστό νερό (όχι πάρα πολύ), στη συνέχεια βάζουμε τη ζεστή ρίζα στο αυτί και ξαπλώνουμε. Μόλις οι ατμοί φτάσουν πιο βαθιά στο αυτί, θα πρέπει να απαλύνουν τον πόνο, λέει το ιταλικό γιατροσόφι. Αυτό συμβαίνει χάρη σε ένα φυσικό αντιβιοτικό που περιέχει το κρεμμύδι που ονομάζεται αλισίνη.

Ρύζι για το στομάχι

Ένα αγαπημένο τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει τις διαταραχές στο στομάχι. Εάν νιώθεις «ανακατωσούρα» στο στομάχι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να φας είναι οτιδήποτε έχει έντονη γεύση και μπαχαρικά. Το άσπρο ρύζι είναι η επιλογή σου: είναι εύπεπτο και αρκετά θρεπτικό, ενώ το λεμόνι θα βοηθήσει το στομάχι σου να «καθαρίσει» και να σου δώσει μαζί με το λεμόνι μια καλή ποσότητα βιταμίνης C.

Κονιάκ για τον πονόδοντο

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν επίμονο πονόδοντο.  Ένα από τα πιο αποτελεσματικά γιατροσόφια στην Ιταλία είναι το μπράντι.  Οι Ιταλοί προτείνουν να ξεπλύνεις το στόμα σου με το κονιάκ. Αυτό το γιατροσόφι μπορεί να βοηθήσει, αφού χάρη στο αλκοόλ αποστειρώνετε το στόμα παρέχοντας αποτελεσματική ανακούφιση κατά του πόνου.   Προτείνουν να βάλεις ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε κονιάκ πάνω στο δόντι. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφιστείς χωρίς να μεθύσεις, λένε.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top