Τι είναι η λεύκη; Υπάρχει λύση;

how-to-get-rid-of-white-spots-on-face.jpg

Τα λευκά σημεία που εμφανίζονται στο σώμα μπορεί να αποτελούν ένδειξη του συγκεκριμένου αυτοάνοσου νοσήματος. Ποιοι κινδυνεύουν να το εμφανίσουν, όμως; Υπάρχει αντιμετώπιση;λεύκη αντιμετώπιση 

Τι ακριβώς είναι;λεύκη αντιμετώπιση 

Πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα, που σημαίνει ότι άγνωστο λόγο ο ίδιος ο οργανισμός καταστρέφει ορισμένα μελανοκύτταρα και δεν παράγεται μελανίνη στα σημεία εκείνα;; του σώματος, οπότε και το δέρμα δείχνει πιο άσπρο.λεύκη αντιμετώπιση 

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να την εμφανίσουν

Η λεύκη εμφανίζεται ξαφνικά σε οποιαδήποτε ηλικία χωρίς άλλα συμπτώματα, συνήθως με αμελανωτικές πλάκες. Συνυπάρχει με το σακχαρώδη διαβήτη και τις θυρεοειδίτιδες, ενώ σε ποσοστό 20% μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικά αίτια.

Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει…

* Τοπικά κορτικοστεροειδή, με διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά όχι πάντα πολύ ενθαρρυντικά.

* Φωτοθεραπεία, η οποία σε συνδυασμό με τοπική αγωγή προσφέρει μια αποτελεσματική σχετικά θεραπευτική αντιμετώπιση.

Μελαχρινά άτομα με πρόσφατες βλάβες σε έντριχες περιοχές ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία. Το ελπιδοφόρο είναι ότι δοκιμάζονται συνεχώς νέες θεραπείες ή συνδυασμοί παλαιών, ενώ έχει αναφερθεί και αυτόματη υποχώρηση της νόσου.

Η πρόληψη

Για την πρόληψη επιδείνωσης ή μείωση του  ενδεχομένου εμφάνισης του προβλήματος, συνιστάται απαραίτητα αντηλιακή προστασία καθώς και αποφυγή τραυματισμών και εγκαυμάτων.

Τα σημάδια της λεύκης εμφανίζονται  συνήθως στα άκρα, στο πρόσωπο, στο λαιμό, στις θηλές, στα γεννητικά όργανα, στον αφαλό και στα μαλλιά.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top