Τα 10 πιο εντυπωσιακά πανεπιστήμια στον κόσμο

Flagler-University.jpeg

Από τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής δομής με το κλασικό λευκό και γκρι χρώμα μέχρι εκείνα με ύφος σύγχρονου σχεδιασμού, αυτά είναι 10 από τα διασημότερα και πιο εντυπωσιακά πανεπιστήμια στον κόσμο.

Τα 10 πανεπιστήμια

  1. Πανεπιστήμιο της Σορβόννης

  2. Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης

  3. Πανεπιστήμιο Royal Roads

  4. Πανεπιστήμιο του Οτάγκο

  5. Πανεπιστήμιο Flagler

  6. Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ

  7. Πανεπιστήμιο της Κατάνια

  8. KU Leuven

  9. Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Μοντερέι

  10. Πανεπιστήμιο Βιοτεχνολογίας και Επιστημών Διοίκησης

1. Πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης βρίσκεται στο Παρίσι και ταιριάζει απόλυτα με την εκλεπτυσμένη πόλη που το φιλοξενεί. Το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε βολική τοποθεσία σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα αξιοθέατα του Παρισιού, ενώ μετά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Pierre και Marie Curie και του Πανεπιστημίου Paris-Sorbonne, καθιερώθηκε επίσημα ως δημόσιο πανεπιστήμιο Παρισιού το 2018.

2. Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού χτίστηκε το 1386. Με την ιστορική του δομή, τους μπαρόκ τοίχους καθώς και τις γέφυρες από πέτρα, μοιάζει σαν κολέγιο βγαλμένο από έναν φανταστικό κόσμο. Το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης έχει 29 απόφοιτους βραβευμένους με Νόμπελ.

3. Πανεπιστήμιο Royal Roads

Βρίσκεται στον Καναδά, ενώ το κεντρικό του κτίριο είναι ένα κάστρο. Διαθέτει μονοπάτια ποδηλασίας και πεζοπορίας, ιαπωνικό κήπο και μια εξαιρετική θέα στην Ορεινή Οροσειρά και τον ωκεανό. Η εκπληκτική ομορφιά του Royal Roads έχει εμπνεύσει ως χώρος γυρισμάτων για διάσημες ταινίες όπως τα franchise Deadpool και X-men.

4. Πανεπιστήμιο του Οτάγκο

Το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο χτίστηκε το 1869 και είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Νέας Ζηλανδίας, γι’ αυτό και ο σχεδιασμός του είναι ένα μείγμα νεωτερικότητας και νεογοτθικών δομών. Με την καταπράσινη φύση, τον γνωστό ποταμό Leith και τα γραφικά χαρακτηριστικά του, το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο κατέχει επάξια μια θέση στα ομορφότερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

5. Πανεπιστήμιο Flagler

Το Πανεπιστήμιο Flagler διαθέτει κεκλιμένα παράθυρα και τοξωτές στέγες καθώς και πολυελαίους και πανοραμικές σκάλες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από μάρμαρο. Χτίστηκε αρχικά ως ξενοδοχείο το 1800, ενώ έχει ένα σιντριβάνι περίπου 19 στρεμμάτων και φοίνικες γύρω από την πανεπιστημιούπολή του.

6. Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ

Βρίσκεται στη βόρεια περιοχή της χερσονήσου στο Clear Water Bay στην περιοχή Sai Kung. Μπαίνει χωρίς αμφιβολία στη λίστα λόγω της υπέροχης θέας του στον κρυστάλλινο κόλπο πιο κάτω. Στο επάνω μέρος των βεραντών βρίσκονται οι εγκαταστάσεις για ακαδημαϊκούς, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι αίθουσες για τη διαμονή των προπτυχιακών φοιτητών βρίσκονται στο χώρο μπροστά στη θάλασσα. Τα κτίρια έχουν χτιστεί σε λευκό χρώμα και είναι χτισμένα γύρω από το κεντρικό κτίριο σε σχήμα μισοφέγγαρου.

7. Πανεπιστήμιο της Κατάνια

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στη Σικελία, γνωστό και ως το κύριο Πανεπιστήμιο της Σικελίας. Αρχικά φτιαγμένο ως μοναστήρι, το κεντρικό του κτίριο αποπνέει την ατμόσφαιρα της Αναγέννησης λόγω της δομής του, ενώ από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά του είναι το ψηφιδωτό δάπεδο με πλακάκια, αλλά και η πλατεία.

8. KU Leuven

Το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέβεν βρίσκεται στο Βέλγιο και είναι ένα από τα αρχαιότερα καθολικά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η βιβλιοθήκη του που περικλείεται από καταπράσινα πάρκα και λιθόστρωτα δρομάκια.

9. Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Μοντερέι

Το συναρπαστικό σε αυτό το πανεπιστήμιο του Μεξικού είναι η ποικιλία της δομής και της αρχιτεκτονικής ανάμεσα στις 36 πανεπιστημιουπόλεις που διαθέτει. Η πιο δημοφιλής μεταξύ των πανεπιστημιουπόλεων είναι η Πρυτανεία, μαζί με το σήμα κατατεθέν της τοιχογραφίας από τον ταλαντούχο ζωγράφο Χόρχε Γκονζάλες Καμαρένα. Άλλα εντυπωσιακά κτίρια της πανεπιστημιούπολης είναι η Ιατρική Σχολή του Ignacio A Santos και οι πύργοι της CETEC φτιαγμένοι από γυαλί και πέτρες.

10. Πανεπιστήμιο Βιοτεχνολογίας και Επιστημών Διοίκησης

Βρίσκεται στην οροσειρά των Ιμαλαΐων στην επαρχία Χιμαχάλ Πραντές. Είναι γνωστό ως ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον πανεπιστήμια στην Ινδία, επειδή παράγει διπλάσια ενέργεια από αυτή που καταναλώνει, ενώ κρυμμένο στη μέση του πευκοδάσους, το πανεπιστήμιο έρχεται σε απόλυτα αρμονία με τη φύση που το περιβάλλει.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 10 μεγαλύτερα αστικά πάρκα στον κόσμο

10 πιο προηγμένα νοσοκομεία στον κόσμο

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top