Τα 10 χειρότερα αυτοκίνητα του κόσμου

πιντο.png

Αυτά είναι τα 10 χειρότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ είτε όσον αφορά στις επιδόσεις τους είτε στην ασφάλεια ή την εμφάνισή τους

 

10 Pontiac Aztek

Το Aztek είναι ένα SUV που παρουσίασε η Pontiac στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση SUV . Ωστόσο, ενώ το Aztek προοριζόταν να είναι σωτήρας για το αποτυχημένο τμήμα Pontiac, κατέληξε να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρό του.

Όταν η GM παρουσίασε το Aztek, το πρώτο πράγμα που παρατήρησαν όλοι ήταν η φρικτή σχεδίασή του — το Aztek είναι σίγουρα ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ . Ειδικά το ασυνήθιστο πίσω μέρος του το κάνει να φαίνεται παραμορφωμένο και τρομακτικό.

9 AMC Gremlin

Ο σχεδιαστής της AMC, Richard Teague, θα μείνει πάντα στη μνήμη μας για τον σχεδιασμό μερικών από τα πιο cool αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Το AMC Gremlin δεν είναι ένα από αυτά. Τα πάντα σχετικά με αυτό το μικρό αυτοκίνητο ήταν τρομερά.

Για αρχή, το σχέδιο φαινόταν φθηνό και ημιτελές. Φαινόταν σαν ο Teague να έκοψε το πίσω μέρος του AMC Hornet με ένα τσεκούρι και το άφησε εκεί. Έπειτα, υπάρχει η ποιότητα κατασκευής — το φθηνό εσωτερικό με το πολύ πλαστικό έκανε το Gremlin ένα φτηνιάρικο αυτοκίνητο. Ένας βαρύς εξακύλινδρος κινητήρας και η κακή οδική συμπεριφορά του έκαναν το Gremlin δύσκολο στην οδήγηση.

8 Φορντ Πίντο

Η Ford παρουσίασε το Pinto στις αρχές της δεκαετίας του ’70 για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για αυτοκίνητα μικρού μεγέθους με οικονομία καυσίμου. Το Pinto δεν ήταν ένα ιδιαίτερα κακό αυτοκίνητο, αλλά αυτό που του δίνει μια θέση στη λίστα με τα χειρότερα αυτοκίνητα είναι η ασταθής φύση του. .

Το Pinto είχε τη συνήθεια να ξεσπά στις φλόγες οδηγώντας σε πολλαπλούς τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους. Προφανώς, η Ford είχε μάθει για τα προβλήματα του Pinto κατά τη διάρκεια των δοκιμών πρόσκρουσης, αλλά επέλεξε να το παράγει ούτως ή άλλως. Αυτό αποδείχθηκε τεράστιο λάθος, καθώς η Ford έχασε αργότερα εκατομμύρια σε ανακλήσεις και αγωγές.

7 Hummer H2

Οι περισσότεροι ταχυτήτων θεωρούν ότι το Hummer H2 είναι το σύμβολο όλων των σφαλμάτων στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Το H2 σχεδιάστηκε για να είναι η νόμιμη έκδοση σκληρών αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων, αλλά κατέληξε να είναι ένα τεράστιο κομμάτι μετάλλου με αντιαισθητικό σχεδιασμό και άβολη ποιότητα κύλισης. .

Το χειρότερο πράγμα για το H2, ωστόσο, ήταν η οικονομία καυσίμου του. Η GM ήταν τυχερή που δεν χρειάστηκε να παράσχει επίσημα νούμερα mpg για το H2, αλλά αρκετά έγκριτα περιοδικά αυτοκινήτου έκαναν δοκιμές. Ένα οδικό ταξίδι με ένα H2 ήταν αρκετό για να αφήσει τον μέσο Αμερικανό χρεοκοπημένο.

6 Suzuki X-90

Στη δεκαετία του ’90, κάποιος στη Suzuki σκέφτηκε ότι ήταν μια υπέροχη ιδέα να φτιάξει ένα πρακτικό σπορ αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν το X-90, ένα διθέσιο SUV. Η ιδέα ακουγόταν υπέροχη στα χαρτιά, αλλά όταν βγήκε το X-90, όλοι κατάλαβαν πόσο κακό ήταν. Το X-90 δεν ήταν ούτε πρακτικό ούτε σπορ. Ήταν επίσης πολύ άσχημο, ειδικά επειδή ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις ποια πλευρά ήταν η μπροστινή.

Έπειτα, με  κινητήρα τροφοδοτούμενο από έναν τετρακύλινδρο 1,6 λίτρων με μόλις 94 ίππους, το X-90 χρειαζὀταν μια αιωνιότητα για να επιταχύνει στα 60 mph

5 Reliant Robin

Το Reliant Robin είναι ένα αυτοκίνητο που πάντα αφήνει τον κόσμο να αναρωτιέται τι σκεφτόταν ο κατασκευαστής όταν το σχεδίαζε. Ψηφίστηκε ως το χειρότερο βρετανικό αυτοκίνητο όλων των εποχών και ήταν ένα άλλο πείραμα με τρίτροχο αυτοκίνητο που απέτυχε παταγωδώς. .

Ήταν εξαιρετικά ελαφρύ χάρη στην κατασκευή από υαλοβάμβακα, είχε οικονομία καυσίμου 70 mpg και μπορούσε να επιτύχει τελική ταχύτητα 85 mph. Ωστόσο, όποιος κατάφερνε να πετύχει τέτοιες ταχύτητες θα έπρεπε να οδηγεί σε ευθεία, καθώς οι όποιες στροφές θα τον άφηναν σχεδόν σίγουρα αναποδογυρισμένο. Το τιμόνι έστριβε επίσης τυχαία ενώ βρισκόταν σε κίνηση.

4 Chrysler PT Cruiser Convertible

Όταν η Chrysler παρουσίασε το PT Cruiser για πρώτη φορά, πολλοί το επαίνεσαν για την εμπνευσμένη από ρετρό εμφάνισή του. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να παρατηρήσουν πόσο άσχημο ήταν. Η κάμπριο έκδοση ήταν ακόμα χειρότερη. .

Η αφαίρεση της οροφής του PT Cruiser σήμαινε ότι η δομική του ακαμψία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Έτσι, για να διορθώσουν το πρόβλημα, οι μηχανικοί της Chrysler πρόσθεσαν ένα φρικτό στεφάνι ακριβώς ανάμεσα στα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα.

3 REVA G-Wiz

Αν είστε λάτρης της βρετανικής τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear , πιθανότατα έχετε ακούσει τον Jeremy Clarkson να σκίζει το G-Wiz. Τα κύρια παράπονα του Clarkson για το G-Wiz περιστρέφονταν γύρω από τη σχεδίαση, τις επιδόσεις, την έλλειψη χώρου και τις φρικτές βαθμολογίες ασφάλειας. Όλα αυτά ήταν ακριβή. .

Το G-Wiz κατασκευάστηκε στην Ινδία το 2001 και υποτίθεται ότι ήταν ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και οι έφηβοι. Η ιδέα ήταν καλή, αλλά η εκτέλεση — όχι τόσο. Το G-Wiz δύσκολα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα άτομο, πόσο μάλλον τα τέσσερα άτομα που η REVA ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να φιλοξενήσει. Η ποιότητα κατασκευής ήταν κακή. Η τελική ταχύτητα ήταν 50 μίλια/ώρα, αλλά τα 30 μίλια/ώρα θα μπορούσαν εύκολα να προσγειώσουν τον οδηγό σε ένα… φέρετρο.

2 Όστιν Αλέγκρο

Το Allegro είναι μια ακόμη θρυλική καταστροφή που έρχεται από τη Βρετανία. Το Allegro, που παρουσιάστηκε το 1973, υποτίθεται ότι θα αντικαταστούσε το δημοφιλές αλλά αρχαίο Austin 1100. Ωστόσο, μια βιαστική παραγωγή το έκανε ένα από τα χειρότερα λάθη. .

Πρώτα απ ‘όλα, η σχεδίαση του Allegro ήταν άσχημη και βαρετή σε σύγκριση με τα hot hatch που προσπαθούσε να ανταγωνιστεί. Η αξιοπιστία του  ήταν επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο μπροστινός άξονας συχνά κατέρρεε ενώ βρισκόταν σε κίνηση.

1 Yugo GV

Το Yugo σχεδιάστηκε στην υπό την ηγεσία των κομμουνιστών Γιουγκοσλαβία, κάτι που είναι ήδη ένα σημάδι ότι επρόκειτο για καταστροφή. Το Yugo σχεδιάστηκε για να είναι προσιτό για όλους, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο πράγμα στο οποίο εστίασαν οι σχεδιαστές ήταν να διασφαλίσουν ότι θα μπορούσε να φτάσει από το σημείο Α στο Β. Όλα τα άλλα ήταν απλώς μια εκ των υστέρων σκέψη.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top