Συνταγή αποτοξίνωσης: λαβράκι στο φούρνο με δενδρολίβανο

Roasted-provencal-fishLH-03c998ce-e9f0-4253-b5b4-4f689f97d014-0-1400x919.jpg

Θέλετε μια συνταγή αποτοξίνωσης που να είναι νόστιμη; Πιάσατε λαβράκι

Υλικά: 1 λαβράκι 200-250γρ., ένα λεμόνι, ένα κλωναράκι δεντρολίβανο, αλάτι.

Τί θα χρειαστείς: 1 ταψί, αλουμινόχαρτο.

Εκτέλεση: Άναψε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στο μεταξύ ξέπλυνε το λαυράκι κάτω από νερό βρύσης (κατά προτίμηση ήδη καθαρισμένο). Πρόσθεσε αλάτι στο εσωτερικό και το εξωτερικό του ψαριού. Βάλε μέσα στο ψάρι ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και μια φέτα λεμόνι κομμένη στα δύο. Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και βάλε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25’. Μόλις είναι έτοιμο, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και το δέρμα του ψαριού ξεκινώντας από τη ράχη. Θα έχεις έτσι δύο φιλέτα έτοιμα για σερβίρισμα. Πρόσθεσε μια ιδέα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνόδευσε με σαλάτα ή βραστές πατάτες.

Συμβουλές για τον καθαρισμό:  Ξεκίνησε από τη ράχη χαράζοντας μια τομή. Σήκωσε το δέρμα και τράβα το για να το απομακρύνεις. Τέλος, απομάκρυνε τη ραχοκοκαλιά και το κεφάλι. Καλή όρεξη!

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top