Πανηγύρι του Μυστρά, ένας θεσμός – ορόσημο στην ιστορία της Σπάρτης

πανηγύρι-μυστρα.jpg

Το Παραδοσιακό Πανηγύρι του Μυστρά, ένας θεσμός – ορόσημο στην ιστορία της Σπάρτης, σημειώνοντας μια πορεία 400 χρόνων, θα πραγματοποιηθεί από 27 Αυγούστου έως  2 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι κατασκευαστικές εργασίες προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς, με την επίβλεψη της Αντιδημάρχου κας Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, ενώ η ικανοποιητική ανταπόκριση των εμπόρων και των μικροπωλητών όπως κάθε χρόνο αποδεικνύει την πίστη τους στο καθιερωμένο ραντεβού.

Στη φετινή εμποροπανήγυρη του Μυστρά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους στο υπαίθριο παζάρι, να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι στο όμορφο Λούνα παρκ,  να γευτούν την πατροπαράδοτη ψητή γουρουνοπούλα καθώς και γλυκίσματα από διάφορους τόπους και να επισκεφτούν μια μεγάλη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων και εξοπλισμού που θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Ο Δήμος Σπάρτης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα Μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης της Εμποροπανήγυρης για την άψογη συνεργασία, καθώς και στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά, κ. Δημήτρη Σκρουμπέλο, τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυστρά και φυσικά όλους του Μυστριώτες.

Επιθυμία μας, η διατήρηση της παράδοσης χρόνων της εμποροπανήγυρης του Μυστρά και η γνωριμία των νέων με την παράδοση, τις μνήμες την ιστορία και τον πολιτισμό που φέρει ο θεσμός του πανηγυριού.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top